Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов: ВМРО иска да създаде отбор от наистина обединени патриоти

Политика

Искрен Веселинов: ВМРО иска да създаде отбор от наистина обединени патриоти

Искрен Веселинов: ВМРО иска да създаде отбор от наистина обединени патриоти - Tribune.bg
Снимка:

Войводите ще подкрепят правителство, което решава проблемите на българските граждани

ВМРО иска да създаде отбор от наистина обединени патриоти, коментира пред Нова тв Искрен Веселинов.

„Ние искаме да се създаде отбор в бъдещия парламент. Да имаме наистина обединени патриоти”, категоричен бе Веселинов. Той не отчита като грешка раздялата на ВМРО с НФСБ на Валери Симеонов.

„Никой от нас не го отчита като грешка. Трябваше да бъде заявена политическа линия. Нещата в политиката не са свързани само с влизане в парламента или излизане от него. Имаше различия в приоритети и недобра координация в тази коалиция още от първия й ден”, смята войводата.

По думите му политическата формация е отправила показа за обединение на патриотичните формации не като разменна монета, която да осигури влизането им в следващия парламент.

„Не правим патриотична коалиция, защото ни е страх, че пак няма да сме в парламента“, изтъкна Веселинов. Обединението според него не било „защото не вярвали”, че иначе пак няма да влязат в парламента, а „за да не изтекат в канала” дадени за патриотичната идея гласове.

„Ако няма патриотична коалиция, отиваме на избори с добро самочувствие“, уточни Искрен Веселинов и подчерта, че офертата на партията е отворена за всички формации, които се определят като патриотични, които споделят набелязаните приоритети – преодоляване на националното разединение, конституционна реформа ( повече правомощия за президентската институция), въпросът със Северна Македония, намесата на Турция във вътрешните ни работи.

По повод предложението на ВМРО лидерите на патриотичните формации да не участват в листите за изборите на 11 юли Веселинов бе лаконичен – „нека характерите да останат“.

„Ние не сме анти, ние сме про. Ще подкрепяме правителство, което решава проблемите на българските граждани“, коментира заместник-председателят на ВМРО.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати