Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искрен Веселинов, ВМРО: Призовавам президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Политика

Искрен Веселинов, ВМРО: Призовавам президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Искрен Веселинов, ВМРО: Призовавам президента да започне консултации за промяна на Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

„Призовавам президента да започне консултации за промяна на Конституцията. Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата”, призова съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов държавния глава Румен Радев в своя позиция във Фейсбук.

„Защото сме заложници на статуквото от 1991 г., когато беше приета новата ни Конституция. Властта е заложник на пазарлъка между партиите - народът няма думата. Той може само да гласува за парламент за своя отбор и после да следи метаморфозите и да се чуди тези какви ги вършат, нали друго обещаваха...

Както в далечната 2005 г. НДСВ се яви на изборите като основен опонент на БСП, но после се гушнаха и управляваха заедно с тях и ДПС, а потресът от корупционните схеми на това управление доведе на власт Бойко Борисов, припомня в поста си Веселинов.

Той напомня също, че този порочен кръг се върти отдавна и единствено сериозна конституционна реформа и смяна на системата могат да изведат обществото от агонията, в която беше хвърлена България последната година и половина.

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети