Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Искри на тема въглищни централи в пленарната зала между „Възраждане” и БСП

Политика

Искри на тема въглищни централи в пленарната зала между „Възраждане” и БСП

Искри на тема въглищни централи в пленарната зала между Възраждане и БСП - Tribune.bg
БГНЕС

Декларация на „Възраждане” за съдбата на въглищните централи стана причина за размяна на реплики между депутати от партията на Костадин Костадинов и БСП. Искрите и безредиците в залата предизвикаха председателят на парламента Вежди Рашидов да обяви 15 минутна почивка.

Повод за напрежението стана декларацията от трибуната на Искра Михайлова, която настоя за ревизия на Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика”, за да се запазят въглищните централи.

„Лъжа е твърдението, че в Плана не е предвидено закриването им”, заяви депутатът от „Възраждане”. 

„Закриването на въглищните ни мощности по същество е икономическо убийство на Старозагорски регион. „Марица изток” е най-големият промишлен комплекс в Югоизточна Европа и в своята цялост е обект от стратегическо значение за националната ни сигурност”, каза още тя.

В нея се настоява за запазване на централите в Маришкия басейн и гарантиране работните места на хората. Декларацията стана причина за отговор от страна от левицата отново с декларация.

Георги Гьоков излезе на парламентарната трибуна и каза, че са се изрекли лъжи, които лично го засягат като народен представител от 27 МИР Стара Загора и като последователен защитник на комплекса „Мини Марица Изток“. По думите му всичките му изявления са в тази посока. „Това, че някой излиза и казва, че съм поканен на някаква среща, не отговаря на истината“, категоричен е той.

Цончо Ганев от своя страна заяви, че разбира, че бившият министър от четворната коалиция на Кирил Петков, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, заради преклонната си възраст, няма възможност да си преглежда имейлите. „Но много хубаво ще бъде поне един бивш министър да има елементарна технологична грамотност, защото друга няма, но да си види имейла, да си види поканата, защото бяха поканени не само представители на БСП, които гласуваха „въздържал се“ – това означава закриването на ТЕЦ-овете и БСП работи за това“, смята той. „Поканен сте, затова недейте да лъжете“, каза още Ганев.

След тези изказвания народните представители от двете политически формации се събраха около парламентарната трибуна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати