Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 9 септември скара депутатите

Политика

9 септември скара депутатите

9 септември скара депутатите - Tribune.bg
Снимка:

Историческата дата 9 септември скара депутатите в пленарна зала.

„За да има помирение, трябва да има покаяние“, посочи в декларация от името на „Демократична България“ народният представител и заместник-председател на парламента Атанас Атанасов. Той припомни, че на тази дата през 1944 г. е извършен класически държавен преврат с участието на чужда войска.

В отговор Александър Симов от БСП посочи, че родителите на половината членове на ПГ на ДБ ще празнуват тази вечер, защото са част от бившата номенклатура. Реакцията на хората на Христо Иванов бе да напуснат залата и да се върнат обратно, когато Симов слезе от трибуната.

„Напускайте залата, доказвате само колко съм прав", подчерта Симов. По думите му от ДБ са готови да кажат всичко, но когато дойде момента да чуят чуждото мнение, напускат залата. „Ето това постоянно разделение в България ражда нашата невъможност да родим съвместен проект за бъдещето“.

Впоследствие Тошко Йорданов от ИТН припомни, че е учил с деца от бившата червена номенклатура, ходил им е на гости и те са имали охрана и прислуга, след което посочи соцлидерката Корнелия Нинова като негова съученичка и заклейми управлението на БКП.

От името на ИБГНИ Арман Бабикян изтъкна, че вече 30 години никой не е потърсил прошка и затова разделението у нас продължава. „Не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец, не му разтривайте ушите“, обърна се той шеговито към колегите си от левицата и призова: „Да си простим и да вървим напред, иначе продължаваме да живеем в миналото, ако искате да живеете там – прав ви път“.

Георги Свиленски от левицата, обаче, го попита упълномощен ли е да прави изказване от името на парламентарната си група, защото в нея членува и Мая Манолова и Татяна Дончева, които са участвали в честванията на 9 септември и са поднасяли цветя на гробовете на антифашистите.

Петър Николов от ГЕРБ призова от трибуната БСП и производните им да се смирят към паметта на жертвите и в името на България. 

След споровете си  депутатите пристъпиха не към актуализацията на бюджета на ДОО, а към попълване на състава на постоянните делегации към Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Червените глисти както винаги стъпват по много тънък лед!А пловдивското педалче симов може само да духа супата!Моли се да не те срещна на улицата,нещастнико!
09.09.2021 11:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати