Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН, ДБ и ИБНИ напуснали, за да има време и за други законопроекти освен актуализацията на бюджета

Политика

ИТН, ДБ и ИБНИ напуснали, за да има време и за други законопроекти освен актуализацията на бюджета

ИТН, ДБ и ИБНИ напуснали, за да има време и за други законопроекти освен актуализацията на бюджета - Tribune.bg

Докато в пленарна зала депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП обсъждат актуализацията на бюджета за НЗОК, в кулоари партиите, които напуснаха пленарна зала в лицето на ИТН, ИБНИ и ДБ решиха да дадат брифинг.

По думите им те са напуснали, защото е трябвало да направят разчети за приетите промени, защото нямало пари в държавата.

 „ГЕРБ, ДПС и БСП правят разходи за пари, които ги няма. Излязохме от зала, за да се консултираме какво можем да направим“, заяви Тошко Йорданов от ИТН. 

Според Мая Манолова в зала се обсъждало бюджет без числа. „Приема се бюджет ангро, партиите, които са в пленарна зала - ГЕРБ, ДПС и БСП не проявяват грижа към бюджета“, каза Мая Манолова. Тя обяви, че волята на трите напуснали партии е била да се приема бюджета за НЗОК утре, който щял да бъде по-полезен.

Лидерът на ДБ Христо Иванов все пак призна защо е било напускането. Той обяви, че утре трябва да се проведе комисия по правни въпроси, където да се обсъди отнемането от прокуратурата на Бюрото по защита и закриването на специлизирания съд и прокуратура. За тези Закони трябвало време и затова трябва и време, за да може и правна комисия да има най-сетне заседание.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети