Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН и БСП с размяна „любезности” и почти до бой заради Закона за личната помощ

Политика

ИТН и БСП с размяна „любезности” и почти до бой заради Закона за личната помощ

ИТН и БСП с размяна любезности и почти до бой заради Закона за личната помощ - Tribune.bg
Снимка:

Тошко Йорданов попита Свиленски кой точно орган е от тялото на Нинова, а Георги Михайлов сравни Каримански с леля Поли от „Том Сойер”

Преди да подредят програмата за седмицата страстите в НС отново се разпалиха. Почти до физическа саморазправа се стигна след въпрос на Тошко Йорданов от ИТН към председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски „кой точно орган е той от тялото на Нинова”.

Повод за питането стана изказване на Иван Ченчев от социалистите, който възрази срещу отправените от Йорданов персонални квалификации и поиска председателят на парламента да овладее залата.

Той попита, след като Тошко Йорданов като председател на ПГ на ИТН, е проводникът на решенията на техния лидер, какъв е – „дясна ръка, лява ръка или кой точно орган на техния лидер”. 

Тошко Йорданов отговори, че на Ченчев може да не му харесва неговия език, но говори истината.

„Може да е малко по-директно, но говоря истината, защото лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво”, каза Йорданов и даде за пример БСП за Закона за личната помощ, при който „едно се говори, друго се върши”. Йорданов отбеляза, че лидерите на ПП „се скъсват да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им, да им предлагат постове. Това е висша форма на гнусотия и лицемерие”.

И попита: „Вашият лидер – г-н Свиленски кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е”.

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов даде 20-минутна почивка, за да се успокоят страстите, а след възобновяване на заседанието наложи наказание „порицание” на председателя на парламентарната група (ПГ) на ИТН Тошко Йорданов за негово изказване, което не само съдържа обиди към колеги, но е довело и до безредици в залата.

Преди това имаше още една размяна на „любезности” между ИТН и БСП.

Георги Михайлов от БСП репликира Любомир Каримански пък като го сравни с леля Поли от „Том Сойер”.

„Много ви моля, господин председател, в духа на парламентаризма да не позволявате на колеги да се изживяват като леля Поли в „Том Сойер” тука и да кадят тамян на своите колеги от парламентарна зала, много е грозно. Толкова е некрасиво тук да излезеш и да се развикаш от трибуната: „Как не ви е срам”. Мен ми е неудобно на колега като Каримански да му правя забележки по този повод чрез Вас”, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати