Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН, ИБНИ и ДБ напуснаха пленарна зала при дебатите за бюджета на НЗОК (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ИТН, ИБНИ и ДБ напуснаха пленарна зала при дебатите за бюджета на НЗОК (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИТН, ИБНИ и ДБ напуснаха пленарна зала при дебатите за бюджета на НЗОК (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Депутатите от ИТН, ИБНИ и ДБ напуснаха пленарна зала при дебатите за бюджета за НЗОК. Причината е, че не се прие предложението на Мария Капон, заседанието да се отложи за утре, тъй като бюджетна комиси няма необходимите разчети след приетите промени.

При цели три гласувания мнозинството от депутатите прие заседанието да продължи по останалите параграфи, а окончателните промени в актуализацията на бюджета да се гледат на утрешното заседание.

Това не се хареса на трите партии и те решиха да напуснат демонстративно залата. Върна се единствено Мария Капон, за да поиска проверка на кворума в пореден опит да закрие заседанието.

Ива Митева уточни, че дори и да няма кворум, обсъжданията могат да продължат, но просто няма да има гласувания.

„От тук нататък оперативно по отношение и на този бюджет и на другия бюджет да очаквате каквато и да е помощ. Не може ние, които не сме искали актуализацията на бюджета да искате от нас да продължим. Напуска се залата, за да обслужим с промени в законите мафиоти, които са подсъдими. Не бюджета, не здравето на хората, не пенсионерите, мафията. Това е промяната и подмяната“, разгорещено обяви Йордан Цонев от ДПС. 

„Факт е, че те бламираха бюджета. Те лишиха българските лека, фармацевти и всички онези, които са на пълва линия да получат заслуженото. Маските паднаха г-н министър. Всичко се прави един човек, който държи указа да си насрочи удобна дата. Актуализацията на бюджета е била ала бала. Това беше второто нарушение на Конституцията, първото е заради онова момче, което прилича на Джон Траволта, а после ни каза, че няма да даде третия мандат, за да се актуализира бюджета. Ето аз искам да подкрепя предложението на Мая Манолова, но тя не е в зала“, обяви Хамид Хамид. 

„Не знам защо сте учуден от напускането на тази част от пленарната зала, които се обявиха за опозиция в един момент, а преди това напуснаха, когато трябваше да се гласува проекта им кабинет. Тези хора са рецидивисти в това отношение, такъв е и президента, който ни извива ръцете, един път за мандата, после за бюджета те. В опита да отговорят на очакванията на президента, който подкрепят объркаха тотално парламентарната процедура“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тома Биков призова колегата си Хамид да не бъде строг съдник към тези, които напуснаха. „Те не са разбрали за какво става въпрос. Призовавам ги да се върнат и да участват в дебата, така биха замазали малко ситуацията в която сами се вкараха“, обяви Биков.  

Хамид Хамид го репликира, като припомни репликата на Биков за бъркането в контакта. „Не знам дали сега бръкнаха в контакта, но мисля че сега всички вкупом влетяха в трафопоста“, заяви депутатът от ДПС.

„Все съм мислил, че няма да дойде ден да се срамувам, че съм в тази зала, но този ден дойде. Като лекар ми е трудно как хората, които излязоха намериха сили като човешки същества да гласуват против осигуряването на 15 милиона на лечението на децата в чужбина. Как не събраха смелост да подкрепят лекарите, медицинските сестри, как и защо направиха това, което виждаме в момента. Да не може да бъде взето нито едно решение. Днес ИТН, ИБНИ и ДБ - вие ударихте голям шамар на лекарите, медицинските сестри, санитарите. Днес вие с действията си спирате лечението на българските деца. Това е изключителен срам и позор от ваша страна“, заяви проф. Костадин Ангелов.  

Крум Зарков се възмути от обидите към Румен Радев, защото от ГЕРБ го нарекли „рецидивист“. „Той ще рецидивира като ви победи отново на избори“, обяви Зарков.

„Толкова млад, толкова умен и толкова бързо се научи да демагогства. Г-н президента Радев, който вие боготворите отдавна не е институция. Той е всичко друго, но не и това, което трябва да бъде един български президент. В момента той нарушава духа на конституцията, да не кажа буквата. Преди една седмица приключи процедурата с мандата. Кой му е дал право да дава време? Кой му дава право да нарежда на Народното събрание какво да прави?“, заяви Йордан Цонев.

Той припомни, че самият Крум Зарков твърди, че този парламент се е провалил. „На какво си играе президента в момента според вас? Никой не е победил парламентаризма и българския парламент, който се е заял с него той ще загуби всичко“, завърши Цонев.

Радомир Чолаков от ГЕРБ също припомни, че този парламент трябваше да е разпуснат. Той подчерта, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС от самото начало са против тази актуализация, но участват в името на гражданите и добра воля.

„Ние участвахме активно в президентските избори с надеждата да изберем контрапункт на модела ГЕРБ. С тази надежда, не за противопоставянето, не за барикадата и съсипването на демокрацията и партиите. Бюджета е внесен, ние сме активни, въпреи че бяхме против“ заяви Летифов.   

Три от партиите напуснаха пленарна зала по време на дебатите за бюджета на НЗОКТри от партиите напуснаха пленарна зала по време на дебатите за бюджета на НЗОК
Три от партиите напуснаха пленарна зала по време на дебатите за бюджета на НЗОКТри от партиите напуснаха пленарна зала по време на дебатите за бюджета на НЗОК
Три от партиите напуснаха пленарна зала по време на дебатите за бюджета на НЗОКТри от партиите напуснаха пленарна зала по време на дебатите за бюджета на НЗОК
Част от депутатите от ИТН се връщаха в зала, за да участват в дебатите и да защитят напускането сиЧаст от депутатите от ИТН се връщаха в зала, за да участват в дебатите и да защитят напускането си


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати