Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН иска две места във водещи комисии от ДБ

Политика

ИТН иска две места във водещи комисии от ДБ

ИТН иска две места във водещи комисии от ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов заяви, че темата ще бъде обсъдена в парламентарната група

От „Има такъв народ“ са внесли два проекта на решение за промени в състава на две парламентарни комисии - по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Това показва справка в сайта на Народното събрание. Предложението е ИТН да имат право на още едно място за сметка на „Демократична България“. Така ИТН ще има в двете комисии по трима членове, а ДБ ще остане само с по един.

В момента и двете формации имат по двама представители в съответните комисии.

Водещ мотив за предложената промяна е броят на народните представители във всяка от парламентарните групи, който налага прецизиране точно и на броя на членовете на комисията, посочват от ИТН.

Не трябва да се пропуска и фактът, че при конституиране на комисията това трябва да бъде водещ мотив за определяне на размера и числения състав, отбелязват още те. В мотивите се отбелязва още, че промяната има за единствена цел да въведе яснота и пропорционалност в представителството в съответната комисия, съобразено с числеността на съответната парламентарна група.

В отговор на журналистически въпрос председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов заяви пред медии в парламента, че темата ще бъде обсъдена в парламентарната група и ще се види дали има основание за подобно искане от страна на ИТН.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ИТН, ДБ, комисии
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети