Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН към Радев: Ще бъдем предвидими и лоялни партньори (ДОПЪЛНЕНА)

Политика

ИТН към Радев: Ще бъдем предвидими и лоялни партньори (ДОПЪЛНЕНА)

ИТН към Радев: Ще бъдем предвидими и лоялни партньори (ДОПЪЛНЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Президентът ги обяви като част от промяната

Ден втори на консултациите при Румен Радев за съставяне на кабинет преди връчването на мандата.

Първи при президента дойдоха от ИТН в лицето на председателят на ПГ Тошко Йорданов, Ива Митева, Любомир Каримански и Виктория Василева.

„Добре дошли, надявам се в края на един изборен маратон“, започна Радев и после подчерта, че ИТН са се доказали като част от промяната. „Избирателите виждат във вас откровена политика, която назовава ясно проблемите, а не ги крият под килима. Убеден съм, че с опита вие вече имате ясна представа за предизвикателствата пред едно управление и имате готовност да допринесете“.

Радев и този път не пропусна да подчертае, че назначените от него две служебни правителства били стабилизирали страната и показали, че с общи усилия могло да се надмогнат различията.

„Надявам се, че ангажимента, който поете за баланс и то основани на знание и почтеност са изключително важно в среда, в която арогантността е взимала превес“. 

„Предизвикателствата в момента са доста по-големи, отколкото преди. Ние ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се останалите парламентарни сили, с които водим разговори, също са такива“, заяви от своя страна Тошко Йорданов.

По думите му моделът ГЕРБ и ДПС все още не е разграден.

„Надявам се да постигнем необходимите компромиси, да уточним необходимите цели и страната да започне да се нормализира“, подчерта той.

След разговора без журналисти при Радев, Любомир  Каримански заяви, че кандидатите на ИТН са от отбор клас „А“.

„Червената линия е на почтеност, коректност и на единни стандарти.

Държим нещата да бъдат обсъдени коалиционно и когато се каже, че се избира отбор А, то да бъдат положени на масата абсолютно всички онези CV-та от този клас“. 

Запитан кои министерства са поискали от ИТН, той каза: Ние държим първо да видим какво ще е окончателното разпределение на министерствата след преговорите.

На въпрос какво означава, че ще бъдат лоялни партньори, ако получат същото в замяна от партиите, с които преговарят, той каза: „Ние ще измерваме нещата в единен стандарт за всички онези, които са коалиционни партньори и не искаме да мерим с различен аршин“.

Каримански изрази надежда, че кабинетът ще има 4-годишен мандат.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати