Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН на срещата с ГЕРБ: Не е добре да се върви по път, по който има финансов министър с широки пръсти

Политика

ИТН на срещата с ГЕРБ: Не е добре да се върви по път, по който има финансов министър с широки пръсти

ИТН на срещата с ГЕРБ: Не е добре да се върви по път, по който има финансов министър с широки пръсти - Tribune.bg
Снимка:

„Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа, още нямате такава. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН на лидерската среща с ГЕРБ-СДС.

„Трябва да проведете тежки разговори с БСП и ПП-ДБ, с които продължавате да водите преговори. Те са доста ляво настроени“, допълни той.

„Заставам пред вас с този въпрос, за да помислим за формата на правителството. Моето предложение е това да бъде експертно правителство с ясни цели, с конкретни срокове и ясна визия за резултати, чиято продължителност да бъде 1 година. Това каза номинираната за премиер Мария Габриел от ГЕРБ-СДС на масата за преговори с цел съставяне на редовно правителство с ИТН.

„Що се отнася до експертен кабинет - това е нещо, което ние сме казвали, откакто съществуваме като политическа партия. В изпълнителната власт трябва да има хора експерти, а не политически назначени лица. Това не означава, че някои политици не са експерти. Говоря за политически лидери, които мечтаят да бъдат премиери. А това често изкривява взаимоотношенията между законодателната и изпълнителната власт“, това отговори Тошко Йорданов от ИТН.

От думите му стана ясно, че от партията не разбират как водят преговорите за този бъдещ кабинет. „Мина много време и част от нещата, които си казахме, сега ще ги преповторим“, каза Йорданов.

„За нас е важно в тази обстановка страната да има редовно правителство с по-широка подкрепа от повече партии, защото една партия не може да управлява сама“, категоричен бе той.

„Не е добре да се върви по път, по който има финансов министър с широки пръсти. С БСП се разминаваме - ние сме дясно мислещи“, подчерта Тошко Йорданов.

„Решението на главния прокурор си е решение на главния прокурор. Аз искам да ви обърна внимание на нещо друго. Това, което наблюдаваме в момента с изявлението на главния прокурор, доказва нещо, което българското общество знае, че - има политическо влияние, или поне опит за политическа намеса в съдебната система.“ Това заяви Тошко Йорданов по повод скъсаната оставка на главния прокурор по-рано днес.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп