Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН настояха за конкретика и срокове при срещата с Мария Габриел

Политика

ИТН настояха за конкретика и срокове при срещата с Мария Габриел

ИТН настояха за конкретика и срокове при срещата с Мария Габриел - Tribune.bg

Те заявиха, че няма да допуснат КПКОНПИ да се превърне в поредната бухалка, каквото са опитали да направят Петков и Василев

Срещата е знак да изпълним със съдържание ключовата за мен дума „диалог“, да направим диалог, който да доведе до работещо правителство . С тези думи се обърна към представителите на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

И пред ИТН Габриел обясни визията си екип за България, който, по думите ѝ, трябва да изпълва със съдържание трите „А“ -  амбиция, авторитет и ангажимент.

„Можем да водим диалог, да стигнем до общи цели, но всичко това, което очертахте е прекрасно и аз не мисля, че има човек в страната, който да каже, че това не му е приоритет. Въпросът е в детайлите и в акцентите, защото там е напълно възможно да имаме разминавания и те трябва да бъдат изчистени в разговор на експертно ниво“, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Те  предупредиха Мария Габриел, че не бива да налага силово решения от позицията на по-голяма политическа сила.

Според Йорданов е хубаво да има съдебна реформа, но „това не е замяна на един човек с друг“. КПКОНПИ също има нужда от промяна, „но трябва да е много внимателно. Ние ще бъдем много стриктни това да не се превърне в поредната бухалка - новореформираното КПКОНПИ, каквото беше опитано да се направи от Асен Василев и Кирил Петков. Законът, който те предлагат, ние сме твърдо против, ние си имаме свое решение, надявам се и вие да сте по-разумни, за да не превърнем този орган в бухалка на управляващите, които и да са те“, допълни той.

„Можем да стигнем до съгласие, но при конкретни стъпки и ясни приоритети. Всичко, което очертахте, е прекрасно, но ако няма конкретика и срокове, за да може по-голяма част от парламента да застане зад тези мерки“, каза още Йорданов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети