Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН настоява парламентът да разгледа Националния план за въвеждане на еврото

Политика

ИТН настоява парламентът да разгледа Националния план за въвеждане на еврото

ИТН настоява парламентът да разгледа Националния план за въвеждане на еврото - Tribune.bg
Снимка:

ИТН настоява парламентът да разгледа Националния план за въвеждане на еврото, посочи в декларация от името на парламентарна група Любомир Каримански.

„МС ще разгледа днес Национален план за въвеждане на еврото в България. Преди 20 дни темата беше повдигната и всички парламентарни групи бяха загрижени, но нито в комисии, нито в Народното събрание този план е представен“, изненадани са от партията на Слави Трифонов. За ИТН е странно, че дори от партия „Възраждане“ не са наясно, предвид позицията им за еврозоната.

„Да разбираме ли, че народните представители не искат да разглеждат Националния план за въвеждане на еврото?! Важно е да се отбележи, че интеграцията на страната в еврозоната е проект, който зависи от правителството, но трябва и законова подкрепа от парламента. Не означава ли това, че парламентът трябва да бъде информиран. Вярвам, че не е необходимо да припомням, че за партньорите ни е важно приемането на еврото след мащабна информационна кампания“, изтъкна Каримански. Той уточни, че към днешна дата анализ за ползите и вредите от въвеждането на еврото у нас не е входиран в НС, а процесът за подготовката е стартирал отдавна.

„Като обсъдим ползите от приемането на еврото, които е необходимо да надхвърлят разходите, като се убедим, че това надхвърля и валутния риск за граждани и фирми, ние от ИТН бихме искали да обсъдим този Национален план за въвеждане на еврото в НС. Ние сме загрижени“, завърши Каримански.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ИТН, НС, обсъждане
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати