Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН не отписват втория мандат, но не знаят какво ще бъде предложено

Политика

ИТН не отписват втория мандат, но не знаят какво ще бъде предложено

ИТН не отписват втория мандат, но не знаят какво ще бъде предложено - Tribune.bg
Снимка:

„Третият мандат отива в партии, които не са класирани първи или втори. Те нямат електоралната подкрепа, за да реализират сами каквото и да било и задължително трябва да е консенсусно. Първият и вторият се падат по дефиниция на спечелилите, а третият мандат е друга възможност“.

Това коментира пред БНТ заместник-председателят на Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов.

Той отново каза, че от ИТН са готови на разговор за реализирането на втория мандат от ПП-ДБ:

„Нямаме представа какво обаче ще бъде предложено, кои хора ще бъдат предложени, кои ще бъдат лицата за реализация. Технически по-скоро давам надежда. За математика е още рано да се каже без да се знае кой как ще бъде възприет, защото има хора, които биха били по-консенсусни като личности и такива, които категорично не са“, обясни той.

„Логичният, рационалният отговор обаче е, че отиваме на избори, а романтичния е, че ще успеем да се преборим и да направим някакъв консенсус“, категоричен е Чорбанов.

Ако се стигне до третия мандат и той бъде връчен на тях, Андрей Чорбанов каза, че от ИТН ще разчитат на здравия разум на другите партии и поясни:

„Да се направи консенсус, в който да бъдат избрани експерти, здравно отдалечени. Пълно е с хора професионалисти в своята работа. Но истината е, че често те бягат от заемането на длъжности, които са видими под прожекторите, заради всички негативи, които се формират в последствие. Именно затова не смятаме, че думата експерт е празна и техническа. Правителството е политическо в лицето на мандатоносителя и на тези, които го подкрепят и те си носят политическата отговорност“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети