Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН са доволни: Повредихме „машината за измами“

Политика

ИТН са доволни: Повредихме „машината за измами“

ИТН са доволни: Повредихме машината за измами - Tribune.bg
Снимка:

Според тях партията е постигнала целта си

ПП „Има такъв народ“ постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Борисов. Това обявиха на страницата си във Фейсбук от партията на Слави Трифонов.

„Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта“, се казва в позицията им.

„Постигнахме и друга политическа цел, като успяхме да създадем условия за по-честни избори. Повредихме „машината за измами“, чрез приемането на промени в Изборния кодекс“, заявяват още от „Има такъв народ“.

Ето какво гласи цялата публикация:

„С указ на президента на Република България - Румен Радев, днес официално бе разпуснато 45-то Народно събрание.

Макар и да продължи по-малко от месец, то беше достатъчно съдържателно, тъй като успя да положи основите на едно различно бъдеще за България.

За пръв път в най-новата ни история не беше излъчено правителство и трите мандата бяха върнати. За пръв път в най-новата ни история не беше приет дневен ред на Народното събрание и то не можа да работи, като поводът за това беше демонстрация на сила от страна системните партии.

ПП „Има такъв народ“ постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Борисов. Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта.

Върнахме смисъла на републиката, защото съживихме духа на най-висшия й орган - Народното събрание. А това дали е имало грозни сцени и невъзпитано поведение, няма как да е проблем на институцията, защото е отговорност на хората, които са в нея. Важното е, че Народното събрание отново може да приема законите при условията на плурализъм, а не на лобизъм.

Постигнахме и друга политическа цел, като успяхме да създадем условия за по-честни избори. Повредихме „машината за измами“, чрез приемането на промени в Изборния кодекс. Създадохме много по-добри условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина, за да бъдат активни и съпричастни при предстоящата промяна.

Успяхме да доведем ситуацията дотам, че най-големите манипулатори на избори да се оплакват от това, че ще проведем максимално честни избори.

Предстоят избори на 11 юли и на ход са избирателите, от чийто вот отново зависи възможността последователните стъпки в посока промяна към пряка демокрация да продължат да се случват!“


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети