Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН повториха заявката си за третия мандат и експертно правителство

Политика

ИТН повториха заявката си за третия мандат и експертно правителство

ИТН повториха заявката си за третия мандат и експертно правителство - Tribune.bg
Снимка:

От партията на Трифонов предложиха президентска република

Президентът Румен Радев прие представителите на ИТН в рамките на последния кръг консултации за формиране на правителство. 

„Според нас най-разумният, практичен и верен ход на парламента е с третия мандат, ако вие прецените да го дадете на ИТН“, с тези думи се обърна към президента Тошко Йорданов.

„Ужасяваща е ниската избирателна активност, но има сериозни съмнения колко всъщност са избирателите в България, понеже след преброяването има разлика от около 2 млн. души между преброяването и избирателните списъци. Но че има отлив, има. Причината за това са политиците, не са виновни българските граждани. В миналия парламент те гласуваха за политици, които казаха какво ще направят, и после направиха обратното. Доверието в избирателите трябва да се върне, а начинът е политиците да си спазват думата“, каза Йорданов.

По думите му най-разумнсият ход е експертен кабинет, който да върне доверието в условията на криза. 

„Кабинет, който изпълянява програма и тя е оповестена и се върви по нея, ще може да се носят последсвията, ако политиците излъжат. Политическият кабинет е неработещ, първият и вториятя мандат нямат широка политическа подкрепа. Най- разумно е и е верен ход, ако прецените да дадете третия мандат на ИТН и да направим програма и експертно правителство.

Държавният глава попита ИТН какво мислят за смяната на избирателната система - към гръцкия вариант, както поиска Бойко Борисов, или мажоритарен вот.

Тошко Йорданов обаче посочи трети – президентска република. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати