Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН предложи вирусоложката и бивш зам.-министър д-р Велислава Петрова за еврокомисар

Политика

ИТН предложи вирусоложката и бивш зам.-министър д-р Велислава Петрова за еврокомисар

ИТН предложи вирусоложката и бивш зам.-министър д-р Велислава Петрова за еврокомисар - Tribune.bg
Снимка:

Бившата заместник-министър на външните работи в кабинета „Петков“ д-р Велислава Петрова е номинацията на „Има такъв народ“ за нов български еврокомисар. От партията обясниха, че е вероятно България да запази настоящия си ресор в Европейската комисия. 

В момента Петрова е главен програмен директор на „Международния център за бъдещите поколения“ в Брюксел, посочи Станислав Балабанов от ИТН.

„Трябва да излъчим кандидат за еврокомисар със силен експертен профил. Той трябва да е достоен човек и най-важното - да има необходимите качества за тази длъжност, да е доказан професионалист, който може да работи в международна среда и да представлява България“, добави той. 

„Д-р Велислава Петрова е експерт със широк международен опит в ООН, Световната банка и други международни организации. Бивш заместник-министър на външните работи, водил ключови за България преговори за Шенген, ОИСР и разширяване на Европейския съюз. Има широко познание на европейското законодателство в сферите на здравеопазване, образование, технологии и иновации. Международно признат учен с опит в Европа и страните от глобалния юг”, мотивира предложението Станислав Балабанов.

34-годишната Велислава Петрова е български учен, доктор по вирусология. Преди 3 години името ѝ нашумя покрай спор дали има право да заема пост във външно министерство заради двойно гражданство – българско и английско. Гражданството ѝ идва от първия ѝ брак с англичанин.

Вирусоложката Велислава Петрова е предложена за министър на образованието


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети