Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН със съмнения в резултата си на последните избори заради кодовете на Кирил Петков

Политика

ИТН със съмнения в резултата си на последните избори заради кодовете на Кирил Петков

ИТН със съмнения в резултата си на последните избори заради кодовете на Кирил Петков - Tribune.bg
Снимка:

ИТН изразиха съмнения, че на последните избори са получили под 4% след скандалите за кодовете на машините за гласуване в пленарната зала. Припомняме, че след изказване от страна на Георги Свиленски от БСП стана ясно, че Кирил Петков му е предлагал да му даде кодовете за машините, ако от левицата се откажат от хартиения вот и смесеното гласуване.

„Изпитвам сериозни съмнения дали резултатът ни действително е бил 3,8%.  Георги Свиленски в прав текст каза от парламентарната трибуна, каза, че Кирил Петков е предложил да му даде кодовете за машините, ако изтеглят предложението за хартиената бюлетина”, заяви Тошко Йорданов.

Той посочи поръчаното от партията на Трифонов социологическо проучване, което давало 8. 5% подкрепа за ИТН.

Проучването подрежда партиите, за които хората биха гласували на предсрочните избори през април: ГЕРБ, ПП, ДПС, ДБ, „Възраждане”, БСП и ИТН, като зад борда остават от „Български възход”, посочиха на пресконференцията.

ИТН няма да се коалират с никого за вота. Трифонов заяви, че не решил още дали ще бъде кандидат за депутат. Той увери, че Радев няма общо с референдума им за президентска република. И настоя за връщане на ветото за РСМ.

В края на пресконференцията Слави Трифонов уточни, че определя ИТН като дясна партия и биха търсили разговори с десните партии. Той допълни, че е било трудно с БСП в управление.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати