Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН не търсели "златни пръсти" за новото правителство и няма да раздават постове

Политика

ИТН не търсели "златни пръсти" за новото правителство и няма да раздават постове

ИТН не търсели златни пръсти за новото правителство и няма да раздават постове - Tribune.bg
Снимка:

„Има такъв народ“ съвсем скоро ще обяви кандидатурата за новия министър-председател. Партията на Слави Трифонов няма да прави коалиции. Това стана ясно от думите на Светослав Балабанов. По думите му те искат да поемат отговорност и вече са я поели на база на нещата, които се случиха, като скоро всички ще видят кой е кандидатът за министър-председател, както и ревизирания кабинет.  

„Тези разговори, които ще проведем с политическите партии, са разговори по политики, тоест по отношение на нашите приоритети, по отношение на нашата програма. Ще чуем въпросите им, ще видим и техните предложения какво представляват чисто политически. Тук не става въпрос за коалиция в бъдеще, не става въпрос за златни пръсти, не става въпрос за министерски постове и покани. Тук говорим по демократичен начин с колегите от тази пленарна зала и на базата на тези разговори ще видим какво ще стане впоследствие. Що се отнася до разговори по отношение на кабинет и коалиция, ние няма да мръднем от нашата позиция. Те няма да участват в кабинет, просто всички искат да ни изслушат и ще ни изслушат. Не говорим за коалиционно управление, а обсъждане на политики. Да видим какво всъщност ще вземат като решение политическите партии. Ако решат да не подкрепят този кабинет, знаете каква е конституционната процедура. Мандатът отива при други“, обясни Балабанов.

„Ние трябва да подходим отговорно към този един момент. Зад гърба ни може би ще са хора като „Демократична България“, като „Изправи се БГ! Ние идваме“. Всъщност българският суверен така раздаде тези карти в този момент, че са необходими такива разговори, за да има кабинет“, категоричен бе Балабанов.

Той обясни, че приоритетите на ИТН се припокриват с повечето партии, с които ще преговарят.

На въпрос защо „Има такъв народ“ няма да проведат консултации единствено с ГЕРБ, Балабанов отговори така: „Те са лицето на компрометирания модел, от който искаме да се изчистим, този модел, който ни управляваше 12 години“.

Според него са предприели правилния ход с това решение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети