Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН: 47-ото НС се превърна в олицетворение на всичко онова, което Смирненски обезсмърти в „Приказка за стълбата“

Политика

ИТН: 47-ото НС се превърна в олицетворение на всичко онова, което Смирненски обезсмърти в „Приказка за стълбата“

ИТН: 47-ото НС се превърна в олицетворение на всичко онова, което Смирненски обезсмърти в Приказка за стълбата - Tribune.bg
Снимка:

„Макар и с непълен мандат 47-ото Народно събрание остави ярки впечатления за своята дейност у цялата българска общественост за онова, което свърши и най вече за онова, което не успя да осъществи. Излъченото от това НС правителство заяви в началото на своя мандат амбицията да сплотява и гради. За съжаление шест месеца по-късно то се превърна в олицетворение на всичко онова, което Смирненски обезсмърти в своята „Приказка за стълбата“. Това заяви в декларация от името на ПГ на „Има такъв народ“ народният представител от партията на Слави Трифонов Пламен Николов.   

„Българските граждани станаха свидетели на блудни политически игри, неспазени коалиционни обещания и нелицеприятни отношения както между бившите коалиционни партньори, така и между управляващи  и опозиция. И ако на последната работата е да посочва кривиците на властта и да предлага алтернативи, то управляващото мнозинство трябваше да демонстрира единство и експертиза“, посочи Николов.

„По една или друга, може би не само политическа причина, първоначално сформираното управленско мнозинство не  успя да обърне поглед в една посока и започна да фаворизира едни участници в коалицията за сметка на други, подчерта депутатът от ИТН.

„Ние от политическа партия „Има такъв народ“ никога не бихме се примирили с ролята на безгласна патерица на властта и в никакъв случай не бихме могли да пожертваме националния интерес на Република България каквито и регламентирани обещания или нерегламентирани изкушения да ни бъдат предлагани“, гласи още заключителното обръщение на ИТН в последния ден от 47-ото Народно събрание.

„Познали както предателството, така и преминали през катарзиса на лоялността, ние се отправяме по-пречистени и по-мъдри от всякога към следващото политическо предизвикателство. Нека всички в тази зала направим така, че да забравим колкото е възможно по-скоро невнятната политическа реторика, която доста често звучеше от тази трибуна и нека си пожелаем в следващото Народно събрание да присъстват освен политически фигури, също и повече  първокласни експерти, с помощта на чийто потенциал да успеем да посрещнем предизвикателствата, които стоят в непосредствения дневен ред на държавата. С призив да дадем всичко от себе си, за да не се окаже, че след края на това горещо политическо лято, ни очаква най-студената икономическа зима, ние днес се разделяме, за да дадем възможност българските граждани да изберат най-подходящите управници, които имат способностите и не се боят да поемат отговорността да преведат страната през нелеките времена, които ни предстоят“, каза в заключение Пламен Николов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети