Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН иска да се запише в закона, че ваксините са доброволни

Политика

ИТН иска да се запише в закона, че ваксините са доброволни

Снимка:

Със законови промени в Закона за здравето ИТН иска да гарантира, че Covid ваксините ще са доброволни, съобщи пред журналисти в парламента Тошко Йорданов.

„Така, както е направен Законът за здравето след последните поправки, здравният министър може, по свое усмотрение, да задължи българското население да се ваксинира за каквото прецени. Ние предлагаме в закона да се впише, че ваксините са препоръчителни и имат доброволен характер, за да не може някой здравен министър да се паникьоса или да бъде натиснат по друга причина, и да задължи цялото българско население да се ваксинира“, аргументира се шефът на групата на ИТН Тошко Йорданов.

По думите му министър Стойчо Кацаров е пуснал заповед, въз основа на която преди седмица част от работодателите задължават персонала си да се ваксинира.

„Това го няма в заповедта, но тя отваря такава вратичка“, подчерта Йорданов. Той отрече предложението на ИТН да е акт на антиваксърство.

„Говорим за една конкретна ваксина, която трябва да е доброволна, защото практически тя още е в трета фаза на изпитание“, смята Йорданов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още