Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН: Всички се опитват да се упражняват и да си измиват ръцете с нас

Политика

ИТН: Всички се опитват да се упражняват и да си измиват ръцете с нас

ИТН: Всички се опитват да се упражняват и да си измиват ръцете с нас - Tribune.bg
Снимка:

„Всички се опитват да се упражняват и да си измият ръцете с нас от ИТН. Ние не сме от управляващата коалиция вече. Ние нямаме ангажимент да изпълняваме желанията на една или друга политическа сила”, каза на брифинг в НС Тошко Йорданов.

Той заяви, че днес на председалския съвет е възникнал спор относно дневния ред по точката председател на парламента.

ИТН с изявление в кулоарите на НС 23.06.2022 (ВИДЕО)

„За да върви този парламент, трябва да вървим по важните точки. Мирослав Иванов решил еднолично да вкара точката за председател на НС. В момента няма мнозинство. Ние не сме коалиция с тях. Взе да ни писва да се оправдават с нас, държаха се арогантно и заради коалиционния мир досега си мълчахме”, подчерта Йорданов.

„Ние не сме им слуги. Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета, и законите, които са свързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост", коментира председателят на парламентарната група на „Има такъв народ”.

Ива Митева е на мнение, че трябва да се чуят имената на кандидатите за председател. По думите ѝ трява да спрат лъжите, защото затова за стигнали до тук. 

„Предложихме точките, които са свързани със законодателната програма на НС да бъдат изтеглени напред, а точката за председател да остане по-назад в програмата, докато всеки вземе своето решение”, посочи тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети