Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН взе папката с третия мандат, надяват се на яснота до края на седмицата

Политика

ИТН взе папката с третия мандат, надяват се на яснота до края на седмицата

ИТН взе папката с третия мандат, надяват се на яснота до края на седмицата - Tribune.bg
Снимка:

Третият и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент вече е в ръцете на „Има такъв народ“.

„Това е последният шанс 50 НС да излъчи правителство. Третият мандат предоставя по-голяма гъвкавост и не ви задължава днес да излъчите кандидат за премиер, а след разговор с политическите сили. Призовавам ви да пристъпите към тези разговори незабавно и да излъчите кандидат в разумните срокове“, заяви Радев.

Президентът връчи последната папка в рамките на конституционната процедура на председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. Той представи и структура и състав на Министерски съвет.

„Ще проведем разговори с всички парламентарно представени партии и независимите депутати. Необходимо е бъдещото управление да стартира с колкото се може по-голяма парламентарна подкрепа. Процесът ще бъде прозрачен пред очите на всички. Ще видим дали има отговорни политици в страната“, отговори Йорданов.

Очакванията са, че събирането на подкрепа ще е невъзможно. Задържането на мандата по-дълго ще позволи отлагането на изборите и ще спести на партиите и гражданите предизборна кампания през лятото.

Тошко Йорданов обаче до известна степен е оптимист, че може да се стигне до правителство с третия мандат.

Надявам се докрая на седмицата да имаме представа дали ще има възможност за съставяне на правителство с третия мандат. Ще проведем разговорите с партиите в присъствието на медиите“, обеща той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети