Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ицо Хазарта с нова проява: Показа среден пръст в пленарна зала

Политика

Ицо Хазарта с нова проява: Показа среден пръст в пленарна зала

Ицо Хазарта с нова проява: Показа среден пръст в пленарна зала - Tribune.bg
Снимка:

Моля, да уведомите г-н Петров, че не сме в кръчма, в която той обичайно се намира, за да пее, заяви Десислава Атанасова

Депутатът от ПП Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, с поредна изцепка в Народното събрание – показа среден пръст в пленарна зала. Това се случи, докато течеше изслушването на вицепремиера Калина Константинова във връзка с напрежението с бежанците от Украйна. Припомняме, че от ПГ на ГЕРБ-СДС посрещнаха Константинова с плакати, на които пишеше „Оставка“.

От излъчването на заседанието се видя, че Петров си прави т.нар. "селфи" на фона на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която в този момент беше вдигнала плакатите.

„Откакто парламентаризмът се завърна, освен че осъмнахме с решетки и бой в пленарна зала, току-що станахме свидетели на още една отвратително грозна демонстрация. Ваш колега, от Вашата ПГ показа изключително неприличен жест към народните представители. Това е заснето. Той напусна пленарната зала. Вие не можете обективно да видите какво прави всеки от народните представители, но ви призовавам да наложите наказание порицание на Христо Петров“, настоя председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред зам.-председателя на Народното събрание  Мирослав Иванов.

Тя определи случилото се като груба и просташка демонстрация.

„Моля, да уведомите г-н Петров, че не сме в кръчма, в която той обичайно се намира, за да пее, а сме в НС и това е недопустимо. Подобни жестове не се показват в пленарна зала, нито срещу герба и знамето на България, нито на дата като 2 юни“, категорична бе Атанасова.

Ангел Георгиев от „Възраждане“ също поиска залсужено наказание и обвини „Промяната“, че налагат рецидиви. Имало всеки ден прояви, намекна и за скандала с Искрен Митев, който ден по-рано хвана вратовръзката на лидера им.

Мирослав Иванов от „Промяната“ призова депутатите да осмислят и собственото си поведение. „Ако тръгнем на всички да налагаме наказания, вероятно половината зала ще осъмне с такив“, заяви той.

През февруари от „Възраждане“ се оплакаха, че Хазарта  показал среден пръст в пленарната зала на Костадин Костадинов.

„Опитвам се да бъда на нивото на старите ми колеги от ГЕРБ и да се държа по техния начин. Благодаря ви за вниманието“, обясни поведението си Христо Петров пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

„Все повече се убеждавам, че парламентаризмът наистина придобива все по-извратена представа от това, което виждам в тази зала. Г-н зам.- председател, току-що от трибуната на Народното събрание демонстрирахте по най-…,  ще избегна епитата, може би юридически издържан начин, двоен стандарт. Тогава, когато ми наложихте наказание на мен, не ви трябваше дори една секунда време да изгледате записа, да се запознаете с експресната стенограма, в която нямаше нито една обидна дума, реплика или пък всичко онова, което от правна гледна точка го пише в правилника, който държите в момента в ръцете си и който четохте преди малко. От фактическа и правна гледна точка нямахте никакво основание, но го направихте, вероятно, защото съм представител на опозицията. А сега, когато целият Фейсбук е запален с показания среден пръст, нека да го кажем в прав текст, на човека, който ще даде „нов тласък“ в образованието, както казва премиерът Кирил Петков, на Вас Ви трябва време, за да наложите наказание на един човека, който пред знамето на България, пред Герба, пред институцията „председател на Народното събрание“ показва среден пръст на 2 юни. Хайде ми кажете сега, това какък стандарт е, какъв парламентаризъм е, каква е фактическата гледна точка и всички онези глупости, които ми говорите за право. Среден пръст ли трябва да се показва в тази зала, за да замълчите. Не ви ли е срам!“, избухна проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Мирослав Иванов обяви, че след консултация с председателя на Народното събрание Никола Минчев е установено, че Петров наистина е извършил деяние, което предвижда наказание. И му наложи мярката „забележка“.

„Моля да бъда извинен от хората, които са се почувствали оскърбени. Рядко взимам думата, защото смятам, че времето на българския парламент е ценно. Що се отнася до хората, на които съм показал този жест - това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано“, заяви от парламентарната трибуна Ицо Хазарта.

Десислава Атанасова от своя страна се възмути, че е наложена само забележка.

„Считам, че неправилно наложихте наказанието забележка, но пък имате повод след процедурата на г-н Петров да му наложите „порицание“ или отстраняване от пленарна зала. Ако г-н Петров не осъзнава, че този жест не е насочен към група народни представители, а е насочен към над 600 хиляди български граждани от човек, който е зам.-председател на парламентарната комисия по образование и член на комисията по култура, това е изключително жалко“, категорична бе Атанасова.

Стоян Таслаков отново припомни искането на „Възраждане“ за тест за наркотици, а след вчерашния ден трябвало да бъде въведен и психиатричен тест.

„Рискувате да превърнете Народното събрание в нещо средно между комуна и изтрезвително“, възмути се той.   

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

attropo зовящият се *хазартъ* е един ПРОСТАШКИ ПРИМАТ - и псевдо-музиката му,и държането му!Халал да им е на неговите *избиратели* - същите ПРОСТАШКИ ПРИМАТИ като него!
Впрочем - този пръст си го наври отзад,примат хазартУфЪ!
02.06.2022 14:39 / Отговор
1962 Помочко
02.06.2022 14:49 / Отговор
Даааа Този дрогльо е показателен за нивото на възпитание на 240 избрани от нас.Поведение на изпушилия средно-статистически наркоман от квартала.Срам и позор.
02.06.2022 14:52 / Отговор
Пешко Тя кака Деса само за това си мисли и мечтай.
02.06.2022 16:11 / Отговор
Ддддд А ти?
02.06.2022 19:59
ОЩЕ,ОЩЕ,ОЩЕ- ВРЯКА СУВЕРЕНЪТ,ЗА ТУЙ СМЕ ВЪ ИЗБРАЛИ,ДА ИМА САИР И БАРАНКОЧ ВАЩА М А М И Ч К А ДОЛНА ДЕПУТАТСКА В СЪБРАНИЕТО ОТ КРАЙ ВРЕМЕ КИПИ ОТ СЮНДЮЦИ И СЮРОНТИИ.ВМЕСТО ДА ПАСАТ ГОВЕДА,КОНЕ,ОВЦЕ И КОЗИ ПО СКАТОВЕТЕ НА СТАРА ПЛАНИНА,КЮПЮЦИТЕ СЕ СНИМАТ ПРЕД МАЛКИЙО ЕКРАН И С Е Р А Т НАВРЕД.
02.06.2022 16:22 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп