Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС избра председател на парламента: Ива Митева от партията на Слави Трифонов

Политика

ДПС избра председател на парламента: Ива Митева от партията на Слави Трифонов

ДПС избра председател на парламента: Ива Митева от партията на Слави Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

БСП имаха собствен кандидат и без подкрепата на ДПС Митева нямаше шанс да събере нужите гласове

Ива Митева е новият, стар председател на парламента. Предложението на ИТН за председател на 46-то Народно събрание бе подкрепено в зала със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 – „въздържали се“. Най-знакова е подкрепата, дадена от Движението за права и свободи.

 „Навършиха се 30 години от приемането на Конституцията, а Народното събрание определя основните политики на правителството във всички сфери на общ живот, както и упражнява парламент контрол. Силен парламент означава прямо отношение с народа, постоянно търсене на отговорност от членовете на МС. Ние трябва да положим усилия, за да се изпълнят със съдържание принципите на правовата държава – равенство пред закона, зачитане на човешките права. Ние трябва да помним за какво сме избрани, да мислим и говорим като народни представители. Никога не трябва да забравяме откъде сме тръгнали. Всеки от нас е заложил името си, за да спечели доверието на хората. Трябва да изпълним поетите ангажименти, чрез законодателството да гарантираме по-висок стандарт, по-добро образование, здравеопазване, съд реформа“, подчерта след избирането си председателят.

Ива Митева и проф. Стоян ДенчевИва Митева и проф. Стоян Денчев

Ива Митева често прекарва времето си в компанията на проф. Стоян Денчев, известен като бивш агент на ДС, активист на ДПС и дясна ръка в „Мултигруп“ на разстреляния олигарх Илия Павлов. Влиятелният масон понастоящем е шеф на Библиотекарския институт, който се сочи от много политолози като център на паралелната власт в България.

За нейни заместници бяха избрани Виктория Василева от „Има такъв народ“, Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, Кристиян Вигенин от „БСП за България“, Мукаддес Налбант от ДПС, Атанас Атанасов от „Демократична България“ и Татяна Дончев от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

"Това което ме радва е, че нямат против кандидатурата и личността ми. По думите й този парламент няма да е по-лек от другия и ще бъде напрегнато и докато не се избере правителство", заяви Митева пред журналисти.

Тя сподели, че много би искала да се спазва правилника на Народното събрание и се надявала да не се злоупотребява с него, като не трябвало никой да се сърди, ако се налагат наказания. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ива Митева, ДПС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати