Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева и Каримански обявяват нова партия утре

Политика

Ива Митева и Каримански обявяват нова партия утре

Ива Митева и Каримански обявяват нова партия утре - Tribune.bg
Снимка:

Бившият председател на парламента Ива Митева и колегата й на депутатските банки от ИТН Любомир Каримански ще обявят утре новия си политически проект. 

В представянето на обединена коалиция "Заедно" ще участва и Юлиан Софрониев, става ясно от съобщение за предстояща утре пресконференция в БТА. 

Митева заговори за свой политически проект в края на декември миналата година. Тя не даде категоричен отговор дали отново ще влиза в политиката, но заяви, че не иска избирателите ѝ да останат излъгани.

"Ако нещо правя и искам да направя, е само заради това, защото не искам да остане, че съм излъгала българските избиратели, които са гласували за мен. Искам това, което мога, да го дам и да го направим всички заедно(...) Не искам да бъда човек, който се е появил в политиката, за да вземе нещо. Единственото, което искам, е името ми да остане чисто", каза тогава тя. 

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева се разделя с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", заяви едно от най-популярните лица на ИТН в предишните два парламента в разговор за OFFNews още през ноември. Тя каза, че продължава напред без ИТН.

"Проблемът е в лидерството. Трябва да се спре с този вождистки модел. Страната е в период на пълен хаос и нещо трябва да се направи. Има голяма ниша и много желание - нещо трябва да се мисли за хората", каза още Ива Митева. "Никога не съм била член на "Има такъв народ", но продължавам напред, да", обясни тогава тя. 

Аз не съм от „Има такъв народ“ (ИТН), аз бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха“, каза през октомври Любомир Каримански, бивш депутат от ИТН и бивш председател на парламентарната бюджетна комисия. Той беше и кандидатът на ИТН за управител на БНБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати