Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева: Този път ИТН ще се опита да състави правителство

Политика

Ива Митева: Този път ИТН ще се опита да състави правителство

Ива Митева: Този път ИТН ще се опита да състави правителство - Tribune.bg
Снимка:

Време е в парламента да влязат истинските експерти, твърди юристката

Този път ИТН ще се опита да направи правителство, ако резултатите от предстоящите парламентарни избори се повторят с тези от 4 април, коментира пред Нова тв Ива Митева, водач на 2 листи на партията на Слави Трифонов за вота на 11 юли – от Разград и 24 МИР в София.

„Не искам да навлизам в политическото говорене, тъй като това не е моя работа и винаги съм се стремяла всеки да върши това, за което е. Моето вътрешно убеждение е, че ще се опитаме да направим правителство, доколкото това е възможно и дотолкова, доколкото това отговаря наистина на нашето убеждение и на нашето мислене“, добави Митева.

„Нека да минат изборите и да видим какъв ще е резултатът. В предишния парламент беше много трудно да се работи, така че неслучайно са тези наши заявки, не са просто приказки в празното пространство. Когато работите нещо наистина трябва да го правите с добър партньор и да знаете, че имате една дума срещу себе си, която винаги можете да разчитате на нея“.

На въпрос в каква степен е възможно с мандата на една от партиите на протеста да се удължи като редовно настоящото правителство, тя отговори, че това е сложна комбинация. “Нека да не бързаме, нека да седнем да обсъдим и до какви решения ще стигнем“, добави Митева.

„Безспорно има експерти в това правителство, безспорно има министри, но дали има министри, които бихме подкрепили, това вече е друг въпрос на друго говорене. Предполагам, че някоя от партиите на протеста бихме подкрепили“, каза още Митева.

Юристката коментира и отказа на лидера на партията да се кандидатира за депутат.

„Това е достойното поведение. Нагледали сме се на водачи на листи, които след това се отказват. И в парламента влизат едни други лица. Щом е решил, че мястото му не е в парламента…Опитваме се там да влязат истинските експерти. Време е в парламента да влязат истинските експерти”, посочи Митева. Тя подчерта, че ако Слави Трифонов се кандидатира за президент, каквито предположения се появиха, ще го подкрепи.

Митева не пожела да даде оценка на работата на главния прокурор Иван Гешев, защото „не иска да влиза в този тип разговори“.

„Явно главният прокурор не си е свършил работата от това, което виждаме, включително налагането на санкции от страна на САЩ“, смята юристката. За нея е учудващо, че при такива санкции страната нищо не е предприела досега.

„Имаме достатъчно механизми и закони, и в същото време виждаме, че системата ни не работи“, констатира Митева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати