Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева: Лена Бориславова ни извиваше ръцете да изберем техния кандидат за шеф на КЕВР

Политика

Ива Митева: Лена Бориславова ни извиваше ръцете да изберем техния кандидат за шеф на КЕВР

Ива Митева: Лена Бориславова ни извиваше ръцете да изберем техния кандидат за шеф на КЕВР - Tribune.bg
Снимка:

Решението на КС за противоконституционния избор на шефа на КЕВР Станислав Тодоров стана повод за нова порция междукоалиционни спорове . Ива Митева от ИТН обвини  Лена Бориславова, с която отдавна са конфликт, за начина на избиране на Тодоров в парламента.

 "За КЕВР от коалиционните партньори ни бяха извивани ръцете. Това бяха текстове, подадени от Лена Бориславова, тя самата пред мен се кълнеше, че кандидатът им отговаря включително и на старите изисквания, дори не е необходима тази поправка в закона, не касае него", сподели с днешна дата Ива Митева, която утре може би трябва да седни на една маса за ново бъдещо коалиционно управление.

Ако парламентът е "умен", ние можем да отменим избора на председател на КЕВР още преди да е влязло в сила решението на Конституционния съд (КС), въпрос вече на политическа воля и решение е какво ще предприеме Народното събрание, поясни пред журналисти в парламента Ива Митева от ИТН ходовете за излизане от патовата ситуация.

"Въпросът е преди решението на КС да влезе в сила, дали можем да задействаме другата процедура и нещо да спасим", подчерта тя.

 "Отговорността за КЕВР е на партията и парламентарната група, предложили кандидатурата за председател", посочи още Митева. Тя припомни, че от ИТН много пъти са алармирали за тази кандидатура, така че е ясно кой носи отговорност.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети