Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева сметна, че е най-добре президентът да посочва премиер

Политика

Ива Митева сметна, че е най-добре президентът да посочва премиер

Ива Митева сметна, че е най-добре президентът да посочва премиер - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава да давал мандат без значение кой печели изборите

„В нашата Конституция разделението на властите е прокламирано, но не е доведено докрай. Това, което смятам, че е най-доброто, е президентът да посочва министър-председателя, а той, от своя страна, да определи кабинет, който да мине през вот на доверие в Народното събрание“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ кандидат-депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева. Тя уточни, че президентът ще определя на коя партия да даде мандат без значение кой спечели изборите.

Според нея промените към даване на по-големи правомощия на президентската институция ще доведат до по-голям баланс между властите. Припомяме, че Слави Трифонов лансира на идеята за референдум на 28 август дни преди старта на предизборната кампания.

 „Аз бях от малкото, които до последно се борих да има кабинет с третия мандат, но осъзнах, че е по-добре да идем на избори. Виждах, че когато се казва нещо и се търсеше правилното решение, срещах преграда“, добави тя.

„Няма как да има вот на недоверие срещу министър-председателя и след това да кажеш, че искаш след това отново с него. По отношение на Асен Василев ние казахме, че сме склонни да го подкрепим, но той отказа разговори с нас. Той реши да купува депутати, да тръгне по недемократичен път“, посочи Митева и допълни, че и Корнелия Нинова, председател на БСП, също е отказала да подкрепи Кирил Петков за премиер.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ива Митева, ИТН
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати