Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева не е готова да бъде кандидат за премиер: Човек трябва да е там, където е най-добре подготвен

Политика

Ива Митева не е готова да бъде кандидат за премиер: Човек трябва да е там, където е най-добре подготвен

Ива Митева не е готова да бъде кандидат за премиер: Човек трябва да е там, където е най-добре подготвен - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на парламента се обяви против връщането на хартиените бюлетини за гласуване

„Привърженик съм на машинното гласуване. То даде резултат“, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева.

„Независимо дали ще са само президентски избори, дали ще има и друг вид избори, проблемите са едни и същи. Все още има проблем с прехвърлянето на собствеността на държавата от фирма „Сиела“, има неплащане по договора. Поставят се и въпросите ако случайно има избори „две в едно“, кой е по-евтиният вариант, дали ще се оскъпят, с колко изборите ще се оскъпят, необходими ли са допълнителни машини, колко на брой? Във връзка с многото зададени въпроси поканих Веселин Тодоров на среща с председателския съвет отново в 11:30 часа. Отново ще има представители на ЦИК, поканихме цялото ръководство, за да видим можем ли да се обединим около някакво единно становище, защото всички сте запознати, че подготовката за изборите на 11 юли беше много тежка. Имаше също много спорове между „Сиела“ и ЦИК. До последно, знаете, се купуваха машини и се пренастройваха. Искаме да избегнем тази ситуация да бъде повторена, затова искаме да съберем всички страни и ние да си понесем също отговорността“, допълни тя.

На въпрос дали се е стигнало до консенсус за дата за президентските избори, тя отговори така:

„По-скоро обединението е за ноемврийските дати - 7 и 14 ноември. Знаете, че трябва да има една седмица минимум за втория тур, такова е изискването на изборния кодекс в момента. 21 ноември е последната възможна дата за втори тур предвид сроковете по Конституция. Надявам се след днешната среща с представителите на „Сиела“ и отново с ЦИК да се обединим вече около датата на изборите.

Тя се обяви против връщането на хартиените бюлетини за гласуване, каквото предложение направиха от ГЕРБ.

На въпроса дали е готова да бъде кандидат за премиер, Митева бе категорична :

„Не, не съм готова“.

„Аз смятам, че човек трябва да си тежи на мястото. Смятам, че човек трябва да е там, където е най-добре подготвен“, заяви тя.

Митева заяви, че не е разговаряла с никого от направилите предложението. „Нито с г-н Атанасов съм разговаряла, нито с другите партии, които заявяват, че го подкрепят, така че това си е изцяло тяхно предложение и моля ви се, не ме спрягайте мен за този пост“, подчерта председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Наско Китов Това момиче , много хубаво пише !
25.08.2021 10:51 / Отговор
чичо Том Селска пръчка ,която толкова си повярва,че едва ли не ще се кандидатира за президент.Куха лейка -фъфла която не била подготвена за премиер,а кой и е казал ,че става за председател на НС.Освен хаховците уж сценаристи и куция чалгар няма някой ,който да я взема на сериозно.Татяна Дончева я пунтира постоянно и и гледа сеира. За шеф не ставаш како ,ти си будала и се обиждаш на булонка.
25.08.2021 11:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати