Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева поиска забрана на телефонните разговори в пленарна зала, ще купува таблети на депутатите

Политика

Ива Митева поиска забрана на телефонните разговори в пленарна зала, ще купува таблети на депутатите

Ива Митева поиска забрана на телефонните разговори в пленарна зала, ще купува таблети на депутатите - Tribune.bg
Снимка:

Председателката на Народното събрание Ива Митева реши да предложи текст в правилника, че се забранява ползването на телефони от депутатите, защото това пречело на работата. Митева поиска да се забранят разговорите по мобилните устройства, защото имало депутати, които много пречели и все пак, като са на работа не можело да си говорят по телефона.

Мария Капон от ИБНИ коментира, че ако не са на първия ред е абсолютно невъзможно да отворят компютър и единствения шанс е за ползват телефон. Митева увери, че смята да стартира поръчка за таблети, пари за които имало.  

Христо Гаджев от ГЕРБ се пошегува с Митева, че има и такива, които говорят с хендсфри, което обезмисля отнемането на телефоните, което според него означава, че ако някой говори тихо може и да мине.

Крум Зарков от БСП реагира остро срещу предложението и обърна внимание на Митева, че подобен текст в правилника не е добър. „Имате достатъчно правомощия да правите забележка, един председател или може да влияе на залата или не. Поведението от типа на класна ръководителка няма да ви помогне“, обяви Зарков. Все пак предложението на Митева не бе прието.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати