Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева за Кирил Петков: Към 21 април бившият служебен министър абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство

Политика

Ива Митева за Кирил Петков: Към 21 април бившият служебен министър абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство

Ива Митева за Кирил Петков: Към 21 април бившият служебен министър абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство - Tribune.bg
Снимка:

Ива Митева прогнозира голямо мнозинство на „протестните“ партии, като не визира кои точно са те според нея. По думите й нямало значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчно брой депутати, за да управлява.  По повод отсъствието на Слави Трифонов в листите на ИТН, Митева обяви, че партията не е Трифонов. „Има експерти, а не едно лице, което дърпа конците“, обяви Митева пред Нова телевизия.

Бившата шефката на двавата провалени парламента допълни, че не вярва на социологията, която им дава изключително ниски резултати и не смята, че ще стоят в периферията, а ще трябва да управляват.  

Запитана за скандала между ДБ и ЦИК в Стара Загора, Митева заяви, че в Изборния кодекс е записано, че листата може да бъде подписана от лице, което представлява партията или коалицията. „Там няма значение от подписа, за разлика от други места. Решението на ЦИК е, че предложението е внесено с преносител. Дадени са оказания на преносителя да ги представи и по електронен път. Те са подадени от лична електронна поща, а не от официалния имейл на партията. Проблем е, че това хартиено предложение не е придружено от флаш паметта, за да може да се сравни. Не допускам, че е възможно цялото нещо да е политическа атака”, заяви Митева.

По повод казуса с гражданството на Кирил Петков, Митева бе категорична, че ясно се вижда, че към дата 21 април бившият служебен министър абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство. „Много е важно решението на Конституционния съд. Има опасност правната сигурност да бъде застрашена. Всички заинтересовани лица биха могли да заявят своите претенции. Петков има много различни актове и ще бъде много интересно да видим какво ще се случи”, коментира Митева. Тя бе категорична, че Кирил Петков не е подходящ за министър-председател.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати