Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева за новото Народно събрание: Едно е да сте наивен, защото сте млад, друго е, защото нямате опит и знания

Политика

Ива Митева за новото Народно събрание: Едно е да сте наивен, защото сте млад, друго е, защото нямате опит и знания

Ива Митева за новото Народно събрание: Едно е да сте наивен, защото сте млад, друго е, защото нямате опит и знания - Tribune.bg
Снимка:

Вече сме във властта, но не съм убедена дали това е най-важното. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на 47-ото Народно събрание от "Има такъв народ" Ива Митева.

По нейни думи важното е да се върви напред. В момента обстановката била много по-спокойна и диалогична.

Тя увери, че в четворната коалиция има чуваемост и всеки разбира това, което другият казва. Когато ти трябват гласове, трябва да видиш как ще можеш да балансираш, затова това разделение вече не трябва да се допуска, категорична бе зам.-председателката на парламента.

Митева посочи, че са се научили да водят диалог и вече го постигат успешно.

Според нея е ясно, че скоро няма да има избори. Тя обаче очаква, че този парламент няма да е никак лесен.

Четворната коалиция не трябва да бъдем спокойни - втората и третата партия не са малки и не трябва да бъдат подценявани като политически играчи.

По думи на Митева Слави Трифонов никога не е бил на преден план и въпреки че е бил лидер на партията, винаги е казвал, че експертите трябва да се на преден план. Като че ли израснахме и си научихме урока, призна тя и допълни, че това се е случило по трудния път.

Според нея парламентът се е обновил прекалено много, твърде много ще има да учи и ще е трудно. Едно е да сте наивен, защото сте млад, друго е, защото нямате опит и знания, подчерта Митева и посочи, че в предишното Народно събрание като че ли е имало по-обиграни политици и повече хора с опит.

Тя заяви, че е била един от противниците на мораториума и е на мнение, че са необходими бързи законодателни промени.Според нея обаче решението е било наложително.

Митева посочи, че трябва да се смени председателят на КЕВР и единият от членовете на регулатора поради изтекъл мандат.

Тя припомни и че предстои дебат между депутатите за въвеждането на зеления сертификат в парламента. Зеленият сертификат не може да бъде разделителна линия в коалицията и управлението, отсече Митева.

Относно реформата в КПКОНПИ тя обясни, че се предвижда засилване на контрола и разследващите функции. Митева счита, че са необходими разговори относно съдебната реформа и да бъдат чути и редовите магистрати. Обсъждали се и промени във Висшия съдебен съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети