Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ива Митева за третия мандат: По-добре да го получат „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Политика

Ива Митева за третия мандат: По-добре да го получат „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Ива Митева за третия мандат: По-добре да го получат Изправи се БГ! Ние идваме! - Tribune.bg
Снимка:

Президентските избори, според председателят на народното събрания Ива Митева, ще са през ноември. „И от гледна точка на икономии е по-добре да са две в едно, ако не се състави редовно правителство.“ Що се отнася до третия мандат, който предстои да бъде връчен от Румен Радев е по-добре да го получи ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме“. Това заяви Митева на пресконференция в Разград, цитирана от БТА. 

По думите ѝ актуализацията на бюджета се обсъжда сериозно и задълбочено и ще мине на първо и второ гласуване по график.

„Друг е въпросът дали бюджетът ще бъде приет с тези параметри, с които е внесен, защото както ние, така и колегите от „Демократична България“ и БСП, имат обструкции по отношение на отделни параметри“ - коментира тя. „Затова министрите са изготвили и актуализирана картина, на Консултативния съвет при президента представиха нова информация и нови данни, така че всичко ще бъде взето предвид, като се работи усилено по този въпрос.“, допълни Митева.

„Преизчисляването на пенсиите също трябва да се случи, но категорично не по начина, по който е внесен от БСП.“, смята Митева Митева. Според нея при преизчисляването всички пенсионери трябва да получат увеличение, а не само определен брой от тях.

Председателят на парламента изтъкна, че това, което не приема, е популизмът. „Да, много е хубаво да се обещават много пари, но трябва да се вижда реалната картина“ - каза тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети