Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Ченчев: Едните са като сърдити момченца, а другите – отварят врата, която всъщност е затворена

Политика

Иван Ченчев: Едните са като сърдити момченца, а другите – отварят врата, която всъщност е затворена

Иван Ченчев: Едните са като сърдити момченца, а другите – отварят врата, която всъщност е затворена - Tribune.bg
Снимка:

„Очаквахме такива политически трусове и предупреждавахме за тях в течение на тези 9 месеца от така наречената започнала ротация. Не само че предупреждавахме, но и давахме конкретни примери. Но и това не беше нужно, тъй като тези, които са в „сглобката”, дадоха достатъчно примери за това, какво всъщност правят пред очите на цяла България. Още в самото начало, когато започнаха да говорят за това, че в регулаторите, които са независими, трябва да има политически фигури. След това се скараха за постове. Затова казвахме на хората да очакват да се пазарят и да се карат. И в момента едните са като сърдити момченца, а другите – отварят врата, която всъщност е затворена.  Това заяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS зам.-председателят на ПГ на БСП Иван Ченчев, коментирайки политическите трусове в страната през изминалата седмица.

По думите му „тези политически субекти никога не са искали да водят конструктивни преговори”.

„И ГЕРБ, и ПП непрекъснато наслагваха условие след условие, за да станат невъзможни и да взривят преговорите”, категоричен е Ченчев.

И допълни: „Въпросът е, че държавата е заложник на всичко това. Обезличиха институциите. Направиха го по един абсурден начин. Отвращават хората от политическото пространство. Може би това е целта? Тъй като едините имат собствена политическа визия, а другите - друга. Но за първите девет месеца успяха да постигнат личните си интереси през пазарлъците, но не и резултати за държавата“, категоричен е Ченчев.

Той подчерта, че не „виждаме правителсто на малцинството в рамките на този парламент, което бихме подкрепили“.

„Този парламент трябва да прекрати своето съществуване“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети