Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Ченчев: „Възраждане“ искат да ни пришият към сглобката

Политика

Иван Ченчев: „Възраждане“ искат да ни пришият към сглобката

Иван Ченчев: Възраждане искат да ни пришият към сглобката - Tribune.bg
Снимка:

„Възраждане“ и ИТН са си направили сметката, че има 48 гласа. Те не

Ни потърсиха и ние няма как да си дадем подписите за нещо, което не сме прочели“. Така Иван Ченчев, депутат от БСП коментира пред Euronews Bulgaria защо социалистите не са се присъединили към жалбата, с която опозицията сезира Конституционния съд за гласуването в края на миналата година промени в Основния закон.

„Възраждане“ направиха нещата така, за да могат да говорят, че сме се прикачили към управлението. При 164 гласа мнозинство – и да се регистрира БСП и да не се регистрира – те ще си направят ли кворума? Ще си го направят“, коментира Ченчев.

По неговите думи „Възраждане“ са загубили политическа инициатива. „Тезите им са ясни на хората, но те не ги припознаха, особено на последните местни избори. БСП не играем на националистическата струна. Ние не сме националисти, не сме припокрити с „Възраждане“. Трябва да се прави разлика между националистическото и патриотичното“, каза още той.

Според нас „сглобката“ трябва да се разглоби сега. Тя е безпрецедентна.„Начинът по който се сглоби. Това, че тези противници се прегърнаха“, обясни Иван Ченчев.

„Цялата сглобка е създадена, за да обслужва интереси. Това си пролича най-вече сега, когато трябва да се гласуват новите позиции на регулаторите. Освен да чуваме пазарлъци как да се разпределят тези независими регулатори сега, друго няма в парламента“, посочи социалистът.

„Ние сме изпълнили всички условия по Шенген. Това не го признава само една държава. Да се съгласяваш на такива условия, след като си изпълнил всичко, е национално предателство“, смята той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети