Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният правосъден министър: Цели се дискредитиране на изборите с появата на допълнителни машини

Политика

Служебният правосъден министър: Цели се дискредитиране на изборите с появата на допълнителни машини

Служебният правосъден министър: Цели се дискредитиране на изборите с появата на допълнителни машини - Tribune.bg
Снимка:

С появата на допълнителни машини за гласуване се цели дискредитиране на изборите, заяви служебният правосъден министър Иван Демерджиев. Той определи действията на „Сиела Норма“ като целенасочени. Служебният министър смята, че трябва да се изследват връзките между фирмата и предишните управляващи.

„Появата на допълнителните устройства е „странен факт“, но правителството ще направи всичко възможно, за да гарантира честен вот“, коментира преди началото на заседанието на Пленума на ВСС Демерджиев. По думите му в момента се прави всичко възможно за изолирането на допълнителните устройства, но темата е изцяло от компетенциите на ЦИК.

„Това, което направих преди заседанието на ВСС, което смятам, че трябва да прави всеки един правосъден министър, е да уплътня правомощията, които имам в момента. В тази връзка вчера внесох в Прокурорската колегия предложение за образуване на дисциплинарни производства срещу трима прокурори от Специализираната прокуратура. Тримата прокурори са замесени в един случай, който административният ръководител на Специализираната прокуратура нарече „семейна драма““, уточни правосъдният министър.

Запитан кога ще внесе ново искане за прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев, Демерджиев отговори, че това ще се случи непосредствено след произнасянето на Конституционния съд, в случай, че то е положително.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

attropo Я,наш иванчУ се разработил!?!
Браво,браво,дано поне малко се изпУтиш,гадино,ти,която работиш постоянно срещу интересите на Пловдив и пловдивчани!
11.11.2021 13:27 / Отговор
attropo иванчУ,я пак - кажи С КОГО,ОТКОГА И ПО КАКВА ЛИНИЯ се познава лицето йорданофъ,афиширания собственик на *Сиела*?
Хайде,бре павиян юридически,да видим какво ще кажеш.
11.11.2021 14:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети