Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Демерджиев в Скопие: Езикът на омразата не е пътят към Европа

Политика

Иван Демерджиев в Скопие: Езикът на омразата не е пътят към Европа

Иван Демерджиев в Скопие: Езикът на омразата не е пътят към Европа - Tribune.bg
Снимка:

Вътрешните министри на РСМ и България с уверения, че няма да се допускат инциденти при честването на Гоце Делчев

Властите в РСМ и България заявиха готовност честванията на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари да преминат без инциденти. След среща министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски и българския си колега Иван Демерджиев заявиха, че са взети всички мерки да няма провокации и нарушения. 

„Длъжни сме да обезпечим това събитие. Постигнахме съгласие, че сме длъжни да обезпечим събитието, така че да не позволим на някои хора да палят огън там, където няма. Целта е да се отдаде почит, а не да става терен на радикални и псевдоемоционални прояви”, каза Демерджиев.

Той е получил уверението на властите в РСМ, че случаят с побоя над Христиан Пендиков ще бъде разследван обективно и безпристрастно. Вътрешният министър е предал на колегата си Спасовски документи, касаещи заплахи, получени от Пендиков докато се лекува в болницата в София и е получил уверение, че заплахите ще бъдат разследвани и всички отговорни лица ще бъдат изправени пред закона.

„Целта е не само по този случай да се вземат мерки, а да не се позволяват такива инциденти в бъдеще. Такива инциденти разстройват отношенията между двете държави, които са с много добро сътрудничество и в добри отношения между двата народа.

Бъдещето на двете държави е свързано с Европа. България е член на ЕС, Република Северна Македония уверено върви по този път, но е важно да се знае, че езикът на омразата не е пътят към Европа. Държавите в Европа споделят ценности и в днешния разговор се убедихме взаимно, че двете държави споделят европейските ценности”, посочи Демерджиев.

Оливер Спасовски изтъкна, че органите на реда в Северна Македония подхождат по еднакъв начин към всички случаи и се стремят виновниците да бъдат изведени пред лицето на закона. По конкретния казус разследването продължава - един от обвинените в побоя е с мярка арест, а друго лице се издирва.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети