Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Демерджиев за чистката в МВР: Прави се по политически причини, идват местни избори

Политика

Иван Демерджиев за чистката в МВР: Прави се по политически причини, идват местни избори

Иван Демерджиев за чистката в МВР: Прави се по политически причини, идват местни избори - Tribune.bg
Снимка:

Според него се изпълнява чутото от записа на ПП

Категорично в МВР има чистка, нямало претенции към работата на шефовете, причините за смяната им била чисто политическа. Това заяви пред бТВ бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той смята, че с уволненията във вътрешното ведомство се търси реализация на чутото в записа на среднощното заседание на изтеклия в медийното пространство запис на ПП и казаното там: „Нашето МВР да организира изборите“.

Вчера директори на областни дирекции бяха викани в Министерството на вътрешните работи на среща с министър Калин Стоянов, като им беше предлагано да освободят постовете си и да ги преназначат на други позиции.

„Знам, че с част от директорите е разговаряно и излишно им е казано, че няма никакви претенции по отношение на професионалните им качества, но причините за смяната им били политически. Когато по политически причини се сменят хора, които си вършат работата, възниква въпросът „защо?“, каза Демерджиев.

По думите му ясният отговор, който може да се даде, са предстоящите местни избори – „до местните избори вероятно ще бъдат свалени почти всички областни директори“.

Демерджиев заяви, че след като в медиите изтича информация за готвените рокади, част от уволненията са били преустановени.

„Някои от тях са извикани и буквално им е казано да забравят водения разговор. Но аз съм убеден, че те ще бъдат сменени, просто няма да бъдат сменени сега, няма да бъдат сменени наведнъж“, смята той.

Почти всички извикани шефове вчера са били хора, назначени от Бойко Рашков, заяви още бившият служебен министър.

„Очевидно те са неподходящи“. 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети