Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Гарелов: Не вярвам „Има такъв народ“ да отстъпят за писмено споразумение

Политика

Иван Гарелов: Не вярвам „Има такъв народ“ да отстъпят за писмено споразумение

Иван Гарелов: Не вярвам Има такъв народ да отстъпят за писмено споразумение - Tribune.bg
Снимка:

БСП вероятно ще подкрепи предложението на ИТН за правителство, а „Демократична България“ ще играят контра. Такова предположение направи за БТВ журналистът Иван Гарелов, който коментира предстоящите ключови срещи с трите политически сили, от които партията на Слави Трифонов очаква подкрепа.

„БСП вероятно ще подкрепи правителството, като те настояват да има писмено споразумение с ИТН, но това ще си остане като пожелание“, каза Иван Гарелов.

По думите му „Демократична България“ е много вероятно да играят контра и да не подкрепят правителството, защото не се страхуват от нови избори. „Те знаят, че тяхното влияние още ще се разшири. Така, че трябва да бъдат изключени от тези, които ще подкрепят правителството“, посочи Гарелов. 

„Що се отнася до „Изправи се БГ!Ние идваме!“ там няма единно мнение, но мисля, че ще подкрепят предложението за правителство, с уговорката като при БСП, че е по-добре да има писмено споразумение“, смята още журналистът.

„ДПС направи няколко завоя, които се определят от отношението на протестните партии към движението. Те вероятно ще преминат към тактиката като при Орешарски. Няма изцяло и открито да подкрепят това правителство, което ще бъде предложено, но по отделни идеи и закони могат да вземат такава позиция, каквато смятат, че им е интересна и да проникнат в самото правителство“, отбеляза Иван Гарелов.

„Трите партии, които се наричат протестни, имат различни интереси и самочуствие, докато „Има такъв народ“ са със самочуствието, че са спечелили изборите и то два пъти под ред. „Демократична България“ имат самочуствието, че имат най- голям политически опит, което е вярно. Направиха много силна кампания и имат ясни и декларирани политически идеи за развитието на страната. Те са с амбицията постоянно тяхното влияние да нараства, да бъдат център около, който да се групира десницата в България. Третата група – Отровното трио, имат претенциите, че бяха най-активни по време на протеста“, посочи още Иван Гарелов.

Според него различия има и в представите за това към какво се стремим. „Дали да ликвидираме Бойковщината, дали борбата с корупцията трябва да стигне до някакъв пълен край или едно по-умерено развитие“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети