Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Иванов отново начело на КЕВР, реши енергийната комисия

Политика

Иван Иванов отново начело на КЕВР, реши енергийната комисия

Иван Иванов отново начело на КЕВР, реши енергийната комисия - Tribune.bg
Снимка:

Тоза парламент няма да има време за процидура по избор на нов шеф на комисията

Депутатите от енергийната комисия приеха предложението на "Има такъв народ" да бъде върнат за председател на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС.

Окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала.

По предложението се стигна след като Конституционния съд определи за нищожен изборът на досегашния ръководител на енергийния регулатор Станислав Тодоров.

В енергийната комисия се изказа мнението, че е коректно следващият парламент да стартира процедура по избор на председател на КЕВР. Последва предложение на Рамадан Аталай да отпаднат точките за изслушване на КЕВР от дневния ред на комисията. Предложението не бе прието. Комисията продължи заседанието си с обсъждане на правила за откриване на процедура по избор на председател на КЕВР.

Венко Сабрутев от ПП каза, че е държавническо поведение енергийната комисия да открие процедура по избор на нов председател на КЕВР.

Нека да подкрепим това предложение ако се случи нещо и Иван Иванов вземе решение, че не иска да бъде председател, енергийна комисия да си е свършила работата, добави Сабрутев. 

Парламентарната енергийна комисия отхвърли предложението на "Демократична България", което предвиждаше промени в закона за енергетиката, свързани с избора на председател на енергийния регулатор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети