Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Костов: Пандемията изисква доверие в институциите

Политика

Иван Костов: Пандемията изисква доверие в институциите

Иван Костов: Пандемията изисква доверие в институциите - Tribune.bg
Снимка:

Пандемията изисква доверие в институциите – това посочва в своя статия в Mediapool бившият премиер Иван Костов.

„Възмутен съм от тези, за които свободата на изказа им е по-важен от живота на съгражданите им. Когато лепиш етикета „популист“ на ръководителя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и директор на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, създаваш недоверие към институцията, която се бори с опасната за живота на възрастното поколение пандемия“, пише Костов.

Той е категоричен, че така се саботира изпълнението на мерките, които се въвеждат от Националния щаб, за да предпазят всички българи. А това означава, че се създава заплаха за живота на хората.

Костов напълно подкрепя действията, които се взимат от правителството у нас и най-вече, че се вслушва в експертите и специалистите за справяне с кризата с COVID-19.  Най-важното в момента е сигурността на хората, смята още Костов. Икономистът е категоричен, че в момента икономическите измерения трябва да отстъпят пред  това да не се „счупи обществото“. Костов подчертава, че това е труден избор, но и не трябва да задаваме постоянно въпроса за това колко средства се отделят от държавата.

„Икономиката ще я възстановят хората с дух и идеи. Два пъти съм бил свидетел, как кризите ни обединяват. Дано така да стане и този път“, пише Костов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Г.Г.Г. Нещо добро да каже този. Реалистични и от опит думи. Не им е лесно и на тези по върховете. Дано повече хора да го осъзнаят.
16.03.2020 16:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети