Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Костов: В българската политика отиват хора, като на пикник, за да се нахранят

Политика

Иван Костов: В българската политика отиват хора, като на пикник, за да се нахранят

Иван Костов: В българската политика отиват хора, като на пикник, за да се нахранят - Tribune.bg
Снимка:

„Българската политика е „изгорена земя“. В нея не влизат способни хора, защото знаят каква съдба ще ги сполети. В политиката отиват хора, като на пикник, да се нахранят. Не отива талантът на нацията“. Така бившият премиер Иван Костов определи състоянието на политическия живот у нас в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той видя като причина за недоверието на обществото към институциите основната причина за обърнатата тенденция в справянето с кризата с коронавируса у нас. "Няма ли доверие в институциите, няма доверие в мерките им, те не се следват, а бойкотират", каза Иван Костов.

Според него, институциите не се справят задоволително нито със здравната криза, нито с икономическата криза.

„Най-голямото богатство на една страна са хората. Когато губим с такива темпове хора, това е огромна загуба“, каза бившият премиер. Според него добра новина е, че въведените мерки на 27 ноември дават резултат с намаляване броя на тежките клинични случаи и на починалите. Костов обаче открои, че натискът върху здравната система остава висок.  Два са основните показатели, които трябва да се следят в тази криза, по думите на Костов - именно коефициентът на общата смъртност и темпът на спад на БВП. Има и други фактори, които трябва да се отчитат - смъртността на 1 млн. души население, както и дългосрочните щети върху здравния статус на населението.

Иван Костов коментира и икономическата криза, като посочи, че тя е изключително сложна за реакция и прогнозата за нея е дори по-сложна отколкото тази за изхода от здравната. Той се отнася със скептицизъм към прогнозите за бързо излизане и възстановяване на икономиките. Според него, пандемията е показала още, че в световен мащаб дигитализацията вече навлиза дълбоко в живота и обществото се развива в посока към изкуствен интелект.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

Karabas Barabas Иванчо, я разкажи за твоя пикник, ненагледни, за скромната фондацийка „Бъдеще за Кост…“, пардон, „Бъдеще за България“! Що не ни разкажеш и за милионите си в КТБ и за какви точно заслуги дъщеря ти прибираше по 30 000 евро на месец от Банку Васил? Почвай, какво чакаш? Или си мислиш, че ние не помним, така ли?
19.12.2020 12:49 / Отговор
ВАНКО СЕ НАХРАНИ........ ПРЕДОВОЛНО........................................................................................ СЕГА, ЗА ДА НЕ ЗАСПИ,БЪЛНУВА..........
ЧЕРВЕН ВАНКО - ВНЕДРЕН В СДС..... И ГО УНИЩОЖИ.......
19.12.2020 12:52 / Отговор
Furlata Получава се малко като в американските криминалета, с оная велика фраза "имате право да мълчите.....", която завършва с "ще бъде използвано срещу вас в съда"! Та и при Костов е така - на всичко казано от него може да се гледа като на самопризнания, които да бъдат използвани в съда! Разбира се, че неговата наглост е запазена марка, но това "животът, глупако" наистина е безочие! Изобщо "Алчни старци изпълзяха на припек", нали така, Командире?
19.12.2020 14:09 / Отговор
Костич, айде точно ти да не ни поучаваш! Не сме забравили как преди години твърде добре си изпълни партийното поръчение да сваляш Бойко. Папай си паричките и си гледай старините без да се месиш...
19.12.2020 14:18 / Отговор
Иван Костов е най- компетентният министър- председател, който ни изтегли от огромната криза, в която я вкара Луканов и ДС- мафията. Дано да има млад човек с неговите знания да ни измъкне от днешното дъно, в което ни вкара Борисовско-Пеевската и Догановска мафия. Според баба Ванга, след този простак- бабаит, ще настъпи зората.
19.12.2020 15:15 / Отговор
Фактите, глупако! Костопоклонник смешен. МВФ ни измъкна от кризата. А Костов през 1996 година усилено се бореше срещу него, с псевдоаргумента, че ще си загубим суверенитета! Чак като 1 долар стана 3000 лв, Костич нямаше накъде да ходи и продължи захванатото от Софиянски за въвеждане на валутния борд. И после направи далаверите със задълженията на кредитните милионери, като им ги намали 1000 пъти!
19.12.2020 16:02
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети