Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Панайотов: Пазарджик трябва да избере дали да продължи със застоя, или да включи на скорост

Политика

Иван Панайотов: Пазарджик трябва да избере дали да продължи със застоя, или да включи на скорост

Иван Панайотов: Пазарджик трябва да избере дали да продължи със застоя, или да включи на скорост - Tribune.bg
Снимка:

Общината сега не работи за хората, а за кмета и приближените до него няколко фирми, казва кандидатът на ГЕРБ за кмет на града

Дали ще продължим със застоя и инерцията, или ще включим на скорост и ще стигнем там, където ни е мястото. Такъв е изборът на гражданите на Пазарджик по думите на кандидатът на ГЕРБ за кмет на града Иван Панайотов.

„Пазарджик има нужда от работа и пак работа, а не от напудрени обещания. В това съм сигурен“, казва той в интервю за „24 часа“.

Панайотов посочва, че в момента в общината властва философия, която я погубва. По думите му общината не работи за хората, а за кмета и приближените до него няколко фирми.

Той дава и пример с финансовото състояние на Пазарджик. В момента дълговете на общината са около 38 млн. лв. Когато Тодор Попов става кмет, дълговете на общината са едва 7 млн. лв. Кандидатът на ГЕРБ за кмет посочва и че общинската земя е разпродадена. „Много мощно сме се засилили към нанадолнището и ако не спрем тази тенденция, опасявам се, че ще ни заболи много лошо“, коментира Панайотов.

Според него е можело да се направи много повече за развитието на града.

„За последните 12 години в общината са усвоени близо 270 млн. лв. за проектиране и строителство. Та за тези пари можехме да построим един нов град! По отношение на евросредствата – договорените са 40 млн., което прави по 400 лв. на човек. Средната стойност за България е 1000 лв.“, посочва Панайотов.

Той е категоричен, че градът се нуждае от управление със сериозно стратегическо планиране. Смята и че е изключително важно доверието и добрата работа между местната и централната власт.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати