Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Портних: Оставяме общината в чудесно финансово здраве и с висок кредитен рейтинг

Политика

Иван Портних: Оставяме общината в чудесно финансово здраве и с висок кредитен рейтинг

Иван Портних: Оставяме общината в чудесно финансово здраве и с висок кредитен рейтинг - Tribune.bg
Снимка:

Оставяме общината в чудесно финансово здраве и с висок кредитен рейтинг, каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ – Варна Иван Портних, който бе кандидатът на партията за кмет на града. Той подчерта, че неговият екип „завещава" на новия много подготвени и вече стартирали проекти, които трябва да бъдат довършени. Подадените проектни предложения са 120, на обща стойност над 300 милиона лева, обясни Портних. Той подчерта, че и в момента се работи в междублокови пространства, по изграждане на детски градини, филиала на театъра и т.н.

Като грешка на ГЕРБ в кампанията Портних посочи, че не са успели да мотивират хората да излязат да гласуват. Той посочи като проблем и това, че не са се справили със задачата да обяснят на варненци, че многобройните ремонти в града не са предизборни, а са наложени от забавяния, предизвикани от политическите кризи в държавата. Портних, цитиран от БТА, подчерта още, че точно ремонтите са ползвани като „политически рекет" от строителните фирми, подредили свои листи за Общинския съвет във Варна.

Портних благодари на всички, които са дали своята подкрепа за тях на изборите. Той отчете, че още на първия тур в осем от общините в региона, както и в два от районите в областния център, кметските места са спечелени от кандидатите на партията, които специално поздрави. За балотажа във Варна той коментира още, че градът е доказателство, че "местната власт може да бъде напазарувана, а бизнесът да си купи кмет".

Портних потвърди, че ще бъде общински съветник. По думите му тепърва ще се водят разговори за работата в Общинския съвет, но е ясно, че съветниците от ГЕРБ ще бъдат коректив и ще продължат да работят за Варна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети