Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Сотиров: Номинацията на потомък на висши ДС сътрудници за кмет на София е закономерност

Политика

Иван Сотиров: Номинацията на потомък на висши ДС сътрудници за кмет на София е закономерност

Иван Сотиров: Номинацията на потомък на висши ДС сътрудници за кмет на София е закономерност - Tribune.bg
Снимка:

Номинацията на потомък на висши ДС сътрудници за кмет на София е закономерност, защото авангардът на т.н. “градска десница” са децата на авангарда на селската левица, написа на страницата си в социалната мрежа Иван Сотиров, бивш депутат от СДС.

"Потомците на тези, които едно време преследваха нашите предци, като врагове на народа, защото били проводници на западни влияния, днес са първи глашатаи на западните ценности", обяснява позицията си политикът. Той разкрива пред faktor.bg, че веднага след поста му други демократи са излезли с призива да не се преследват като комунистите хората заради техния произход.

По този повод Сотиров изтъква, че е противник на всяка дискриминация, но също така е противник и на всякакви привилегии.

"Явно някои хора живеят в един прекрасен свят на победилата демокрация, в който висшата номенклатура на обявения със закон за престъпен комунистически режим е понесла отговорност за извършените престъпления", отбелязва Сотиров. Той припомня, че комунистическата номенклатура в България страстно е прегърнала „Перестройката“ като единствена възможност да съхрани властта си, след като комунистическата система фалира.   

"Перестройката всъщност беше модел за династично възпроизводство (преустройство) на властта на старата комунистическата номенклатура в олигархична власт на техните потомци. Това е принципът на мафията, при който властта и парите остават във фамилията. Ако присъствието на потомци на висши БКП, ДКМС и ДС функционери на ключови позиции в институциите, в ръководните органи на системните партии и едрия бизнес беше изключение, аз бих приел, че това е плод на личните качества на отделни лица от тази група. Това обаче е правило, а не изключение и то е правило, защото е привилегия", подчертава политикът. Той признава, че тази привилегия е неписано правило и е естествено следствие от запазената власт на висшата партийна каста.

"Висшата комунистическа каста/номенклатура успя да изпере и изнесе на Запад откраднатите от народа ни пари, тя успя да изпере и своите наследници в елитните западни университети. Потомците на тези, които едно време преследваха нашите предци, като  врагове на народа, защото били проводници на западни влияния, днес са първи проповедници на западните ценности. Преходът, както политкоректно наричат това преустрояване на висшата комунистическата номенклатура, донесе на комунистическите династии възможността да държат властта по социалистически, а те да живеят със заграбените пари по капиталистически", пояснява Сотиров. Според него останалите българи имат  две възможности/ „привилегии“ – да напуснат свободно страната си, без риск да бъдат застреляни или арестувани или да критикуват свободно властта, без да обръщат внимание, че "кучето си лае, а керванът си върви". 

"В заключение призовавам всички борци срещу дискриминацията заради произход, да се постараят да я различават от борбата срещу привилегиите заради произход, защото ако не могат да направят тази разлика, те просто се превръщат в полезни идиоти на комунистическата олигархия", смята политикът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети