Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Стамболов: ПП-ДБ са завършена модерна левица, цепи се не десницата, а левицата

Политика

Иван Стамболов: ПП-ДБ са завършена модерна левица, цепи се не десницата, а левицата

Иван Стамболов: ПП-ДБ са завършена модерна левица, цепи се не десницата, а левицата - Tribune.bg
Снимка:

"Това, че ПП-ДБ претендират да бъдат градска десница, въобще не означава, че те не са една завършена и съвършено модерна левицаАко има нещо, което да се разцепи – това е левицата. Тя ще се разцепи на една стара, болшевишка левица в лицето на БСП и на една нова, неомарксическа левица в лицето на това формирование", посочи пред БНР журналистът и публицист Иван Стамболов – Сула. По думите му основната битка на местните избори няма да е между Васил Терзиев и Вили Лилков, макар че "щабовете вече се опитват да я вкарат в тези релси".

"Васил Терзиев не представлява никакво дясно. Той представлява една модерна левица", смята Иван Стамболов. 

Журналистът нарече "опорка" мнението, че Вили Лилков ще разцепи десницата. Според него това обърква десните избиратели.

"Българската десница е малко по-особена, водещо начало е антикомунизмът и антитоталитаризмът. За много хора дясното минава през антикомунизма, колкото и да не им се ще да го признаят. Да се издигне кандидат с такава биография, наистина е странен ход, но те си знаят", отбелязва Стамболов.
Публицистът коментира и вероятността ГЕРБ да подкрепи проф. Вили Лилков на първи тур на местните избори.
"Би било нелепо от гледна точка на партийната технология ГЕРБ като първа партия на парламентарните избори да се яви без свой кандидат за кмет на столицата. Не му е това играта на Борисов в момента", изтъкна Иван Стамболов. Той определи като "заклинание" мнението, че "София стене под някакъв невероятно извратен модел, който трябва да бъде променен".

"В българската политика го има синдрома на автобуса – знаем дневния ред, знаем къде отиваме и какво трябва да се направи, автобусът е един, единствената интрига остава кой ще бъде шофьорът, кой ще го кара", категоричен е Иван Стамболов.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети