Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Стамболов-Сула: Властта е в хора, които силно я желаят, но не знаят какво да правят с нея

Политика

Иван Стамболов-Сула: Властта е в хора, които силно я желаят, но не знаят какво да правят с нея

Иван Стамболов-Сула: Властта е в хора, които силно я желаят, но не знаят какво да правят с нея - Tribune.bg

„Протестните партии не сбъднаха надеждите на протестиращите, мнозина идеалисти бяха грозно измамени. Хитрите лидери на протеста сега са депутати или министри, воюват помежду си и нямат никакъв спомен от идеалите на площада“, заявява пред БГНЕС анализаторът и публицист Иван Стамболов-Сула.

„Шумни и хаотични движения без полезен резултат“, определя той работата на 46-ото Народно събрание.

„Депутатите сякаш се бяха оплели в тънки и невидими за нас сметки, които обаче нямат нищо общо с официалния дневен ред на обществото. Дори онези депутати и групи, които знаеха за какво става дума и имаха желание да водят някакъв нормален парламентарен живот, бяха изправени пред невъзможност да го сторят заради общата лудост. Всички ние, страничните наблюдатели, имаме чувството, че до властта се добраха хора, които силно я желаят, но не знаят какво да правят с нея“, обобщи наблюденията си той.

Той подчертава, че политиците са извадка на обществото.

„Такива страсти като агресията (омразата) и вулгарността (безсрамието) водят човека до същностен разпад. Помътняват до пълно заличаване образа на всякакво добро в неговата природа. Все още приемаме агресията и вулгарността за нещо лошо. Ако продължаваме обаче, ще започнем да ги приемаме за нещо нормално, а след това – дори и за нещо добро. И това ще е краят. Ето дотам ще ни доведат“, опасява се Сула.

Той подчертава, че протестните партии не сбъднаха исканията на протестиращите.

„Мнозина идеалисти бяха грозно измамени. Сега някои се вайкат, а други все още не желаят да признаят измамата пред себе си от гордост. Никой не им е виновен. Предупреждавахме ги от самото начало. Нека сега, ако не ги е срам, да се върнат година назад и да си спомнят какво сме им говорили тогава, когато наивните граждани замеряха с яйца сградите на собствените си институции, а хитри лидери ги предвождаха с ковчези, бесилки и пернишки винкели. Сега тези хитри лидери са депутати, даже министри, цепят се, воюват помежду си и нямат никакъв спомен от идеалите на площада. Срамота! Но както казах, дори и да не можехте сами да повярвате какво ще излезе накрая, бяхте предупредени“, обобщава изхода от протестите Сула.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети