Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Таков: БСП да преосмисли участието си в коалиция с партньори като Кирил Петков

Политика

Иван Таков: БСП да преосмисли участието си в коалиция с партньори като Кирил Петков

Иван Таков: БСП да преосмисли участието си в коалиция с партньори като Кирил Петков - Tribune.bg
Снимка:

Действията на премиера в оставка са арогантни и показват, че той не зачита БСП като равностоен партньор в коалицията, добави лидерът на столичните социалисти

„БСП трябва много сериозно да преосмисли участието си в коалиция с партньори като Кирил Петков”, категоричен е лидерът на столичните социалисти Иван Таков. Едноличното решение на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати и служители в посолството е безотговорно и вредно за България, добави той по повод безпрецедентното в историята на българската дипломация действие на министър-председателя.

 „Решението е необмислено и неразумно, показва липса на държавническо мислене и по никакъв начин не защитава интереса на България”, коментира още Иван Таков.

„Точно в този момент подобни действия изострят ненужно и без друго обтегнатите отношения между България и Русия. Засилването на конфронтацията от наша страна може да доведе до изключително тежки последици за държавата ни".

Според Иван Таков, БСП трябва много сериозно да преосмисли участието си в коалиция с подобен партньор.

„Едноличното решение за масово експулсиране на руски дипломати и служители в посолството е поредната демонстрация на „Продължаваме промяната” в лицето на Кирил Петков на откровено незачитане на партньорите в коалицията”, заяви Иван Таков. – „Действията на премиера в оставка са арогантни и показват, че той не зачита БСП като равностоен партньор в коалицията. В тази ситуация категорично смятам, че партията не бива да участва в преговори с „Продължаваме промяната” за ново правителство в рамките на това Народно събрание”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети