Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иван Вълков: Христо Иванов съзнателно манипулира обществото и ощетява бургаските рибари

Политика

Иван Вълков: Христо Иванов съзнателно манипулира обществото и ощетява бургаските рибари

Иван Вълков: Христо Иванов съзнателно манипулира обществото и ощетява бургаските рибари - Tribune.bg
Снимка:

Абсолютна манипулация и съзнателно разпространение на подвеждащи тези. Така определи внушенията и акцията от вчера на Христо Иванов един от вносителите на промените в Закона за рибарството и аквакултурите. Пред „Флагман“ Иван Вълков обясни, че подозренията на лидера на „Да, България”, който е юрист, че с промените ще бъде узаконена една от сградите в близост до т.нар. сараи на Ахмед Доган няма как да се случат. Депутатът заяви, че Иванов цитира единствено петте допълнителни условия, но пропуска основния текст на промените, където категорично се посочва кой отговаря на критериите.

„Визираният от Христо Иванов обект не отговаря на изискванията за селищни образования, попадащи в територии граничещи с териториите на рибарските пристанища по чл. 107 от този закон или на специализирани пристанищни обекти за обслужване на риболовните дейности по чл. 111а. За да сработи този закон, обектите трябва първо да отговарят на условията в основния текст и след това и на тези по допълнителните условия. Отново обръщам внимание, че Христо Иванов като юрист е наясно с този факт“, подчерта Иван Вълков. Народният представител обясни, че иска изменията да се отнасят само за рибарските общности, а не от тях да се възползват и други субекти. Той заяви, че промените ще уредят единствено и само статута на рибарското селище Ченгене скеле, който е проблем на 50 години на рибарската общност в Бургас. С измененията рибарите ще могат спокойно да използват рибарските си хижи и съоръжения, обясни Вълков. Той подчерта, че актуалните текстове за закона са подадени от самата общност „Морски сговор” и са внесени от ГЕРБ. Проблемите на рибарите ще бъдат решени благодарение на последователните действия от страна на народни представители от различни партии, които през годините се ангажираха с казусите в Ченгене скеле, заключи Иван Вълков. 

Христо Иванов на РосенецХристо Иванов на Росенец


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Оставка! Депутати от комунистите ГЕРБ, в последния ден преди ваканцията, между първо и второ четене, без мотиви, с преходни и заключителни разпоредби на закона за рибарството, са вкарали сложни и увъртяни изменения, с които постройката на Доган на плажа на Росенец вероятно става законна. Освен, че са престъпници и обсулжват мафията, ГЕРБ за четири мандата в парламента и още не са се научули да внасят законопроектите си с мотиви.
19.01.2021 16:41 / Отговор
БОЙКИКЕВ ПАРТИЯ С ДОГАН............ ПРАВЯТ СИ ПОЛИТИЧЕСКИ УСЛУГИ.................................... РУСКИ ПРОЕКТИ.........
19.01.2021 16:49
Буй Кога я искаш тая оставка, троле?
19.01.2021 17:10
ХРИСТО ИВАНОВ-БОЙКИКЕВ Е ОРТАК НА АХМЕД ДОГАН............................................................. 2 ОТ КРИЛАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ.......
РУСКИ ХИБРИДНИ ЕЛЕМЕНТИ.... АНТИБЪЛГАРИ.......
19.01.2021 16:47 / Отговор
Тодор Иванов винаги е бил такъв - манипулатор, скрит зад маската на търсещ истината топ политик
19.01.2021 17:16 / Отговор
Анастас #

Бой'ки'Кефф вече и рибар и ловец ли стана !?

Учи за попадия, учи за юрист - нищо не се получи.
Явно го влече водата и рибата в бургаския залив.

Малоумния ДвБъйски 'Лекторат е не по-малко глупав и наивен от този Смешник Насран.

(ловно'рибарски)
19.01.2021 18:07 / Отговор
кесо Бай ви Ристю има сантимент към тия сараи където той си ходи на благи приказки със семейния приятел Бай Ахмед, който щедро ги черпи със сладолед и после двете "чети" си правят щури купони на които братски се прегръщат след изпитите бири.
19.01.2021 18:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати