Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Иванов не изключва „експертен кабинет“ – не било задължително „безпринципен компромис“

Политика

Иванов не изключва „експертен кабинет“ – не било задължително „безпринципен компромис“

Иванов не изключва експертен кабинет – не било задължително безпринципен компромис - Tribune.bg
Снимка:

Иначе управлението не било самоцел на „Демократична България“

„При нас кампанията започва добре при много висока мобилизация на нашите структури, на нашите поддръжници, с много ясна мотивация, така че аз съм доста оптимистично настроен“, обяви пред БТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Събитията от Росенец, гражданската организация, протестите наистина принудиха българската олигархия да започне да прави някакви промени. Само че засега намерението за промени е да бъде мимикрия. И ние трябва да довършим натиска върху тях на изборите, за да можем не просто Пеевски да бъде скрит зад завесата и оттам да продължи да действа, или той да бъде сменен с някой от досегашните си лейтенанти, а за да стигнем до дълбока промяна, на нас ни трябва разграждане на системните, институционалните предпоставки за този модел, което наистина е сложна работа, за което Демократична България има много ясна програма и екип, с който да реализира“, обеща Иванов според когото цел номер 1 е отстраняването на ГЕРБ и ДПС.

Попитан готова ли е неговата политическа сила да работи с „Изправи се! Мутри вън!“, Иванов отговори: „Още декември месец сме обявили, че протягаме ръка към всички демократични опозиционни сили, които искат да работят с нас“.

Друго сътрудничество, което разбуни духовете е това с Найден Зеленогорски: „За нас работата с Найден е възможност да се обърнем към едни генерации от СДС-ари – хора, които биографично са свързани със СДС и да им покажем, че не са длъжни да подкрепят ГЕРБ при всички условия, че не са длъжни в тотална безпринципност да подкрепят това управление. Дори да сме имали някакви различия в миналото, ние трябва да покажем възможност да ги преодоляваме“, коментира по този повод Иванов.

„За нас управлението не е самоцел. Търсим мандат за управление, защото сме сигурна алтернатива. Ние наистина можем да гарантираме законност, свобода и радикална модернизация на страната, защото светът се променя. Ако не започнем да се модернизираме, България може да изпадне при бедните страни. Били сме там, нека не си го причиняваме”, каза Иванов.

Попитан за евентуално участие в експертен кабинет, съпредседателят на „Демократична България” посочи, че има достатъчно възможности да се формира управление около много ясни приоритети, без това да означава безпринципен компромис. Беше категоричен, че обединението няма да подкрепи кабинет с участие на ГЕРБ и ДПС, но изключи изрично БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати